App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Mitt barn vägrar sätta sig på toa/potta

Det började för ca en vecka sedan ville hon själv på kvällen kissa på toan, satte henne och hon kissade, dagen efter på kvällen likadant då började jag nästa dag sätta på henne trosor, innan har hon totalvägrat trosor. Hon vill sedan inte på gå på varken hemma eller på dagis utan kissar till slut ner sig, nu igår hade hon gått en hel förmiddag utan kissat och märkte hon gick och höll sig så satte henne i duschen då hon kissade efter ett tag, hon är 2,5 år hur ska jag få henne vilja sitta på toa? Hur lång tid tog de för era barn och hur gjorde ni?

2022-06-18
Elin0032
Elin0032
Barn på 2 år och 10 månader

Vi hade länge problem med framförallt nummer två. Vår lösning var att hon fick välja bland en massa klistermärken varje gång hon faktiskt lyckades.

2022-07-04
andoo
andoo

Provat utan trosor? Att istället bara använda byxor/shorts eller vad barnet har på sig. Vår son ville inte alls ha kalsonger i början utan ville helst vara utan. Det är först ni han vill ha på, då är han 4,5 år nu. Var ungefär 2,5 år när han slutade helt med blöja.

2022-06-28
Maandiiis
Maandiiis

Sonen var 2,5år när han slutade med blöja. Vi hade testat innan denna gång men han vägrade pottan - då visade han tydligt att han inte var redo. Så efter någon månad testade vi igen. Nu hade han börjat visa mer intresse för att sitta på toa, så vi köpte en toaring. Denna fungerade bra. Så det jag gjorde var att varje gång innan jag skulle byta blöja eller vi skulle gå någonstans, så fick han sätta sig. Satt och läste bok för honom undertiden, så han skulle sitta kvar. Till slut gjorde han alla behov på toa och var helt torr och först då tog vi bort blöjan på dagtid. Inga olyckor. Han hade blöja ett par månader på natten, tills han hade varit helt torr på morgonen i minst två veckor. Inga olyckor på nätterna efter det.
Känn efter och pressa inte. Förr eller senare kommer hon gå med glädje.

2022-06-27
Mammatillpojke
Mammatillpojke
Gravid i vecka 28

Hej, vår 3 åring är nu typ olycksfri men det har gått över ett halvt år innan det blev så. Det var ofta att hon höll sig, kissade på sig på förskolan, hann inte på toaletten (valde att leka tills det är för sent) eller vägrade bry sig. Det fanns altså fantastiska veckor blandade med förtvivlan när hon började kissa på sig igen flera gånger om dagen. Det blev bättre av sig själv tills slut, lite efter att hon blev 3 år. Det är mycket olika saker som spelar in, även ibland motvilja eller att de inte känner av så bra ännu, eller kanske testar hur mycket d ekan hålla sig. Situation med förskolan löste jag med att erbjuda belöning (enkelt och billig tex frukt) varje gång om hon kommer från förskolans och har varit på pottan där. De blir bättre på det med tiden, viktigaste är att behålla lugn och ha tålamod, även göra det lite tråkigt varje gång barnet kissar på sig så de inte tänker att det är en rolig lek.

Om tjejen inte gillar trosor vad sägs om att köpa sådana jätte fina med motiv och lite större i storleken så hon kan ta av de enkelt och snabbt? Även när det gäller andra kläder som är på tex byxor är det bäst att ha sådana som barnet kan dra ner snabbt själv, ni kan öva det även.

När vi tränade hade vi inga trosor eller byxor ett bra tag (då var hon 2.5 år) sen satte vi trosor och slutligen byxor men det var lite fram och tillbaka med det ibland, men i vårt fall hatade tjejen bläjor och ville enbart ha trosor länge innan hon ens kunde hålla sig.

Jag vet att vissa varn blir fantastiskt bra på gå på pottan direkt men så är det inte för många. I vårt fall är jag glad att i alla fall 2an gick betydligt lättare att pottträna och där hade vi inga olyckor efter första månaden, samma gäller nätter:).

2022-06-18
Amana
Amana
Bebis på 9 månader

Vi läste boken om potträning på 3 dagar. Hon va nästan 2 år när hon blev blöjfri. Det tog ca 2 veckor innan det inte va någon olycka alls. Sen efter 1 månad slutade vi med blöja även på natten. Hon har använt pottan sen Hon va 6 månader så det va inga konstigheter. Bättre att göra det tidigare än att vänta tills barnet har mycket mer egen vilja.

2022-06-18
Nybliven mamma
Nybliven mamma
Gravid i vecka 40

Vi håller fortfarande på med våran dotter och hon är 4 år. Vägrar allt bara skriker och slåss

2022-06-18
Marreel
Marreel
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...