App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Slåss

Jag vet inte vad jag ska göra längre. Har testat ALLT. Men min dotter slåss och sparkas och skriker och är arg hela tiden ändå. Jag går sönder

2022-06-18
Marreel
Marreel
Gravid i vecka 27

Hmm, är det något som har hänt på sistånde och hur gammalt är barnet? Är du gravid (enligt din status) med ett till barn? Det kan bli avundsjuka hos äldre barnet och ja, de upptäcker skillnaden i mamma samt hör och förstår att föräldrar pratar om nästa barn. I så fall är det bra att visa tv program/läsa böcker som handlar just om att få syskon samt prata med barnet. Är det något annat så gäller det att försöka få reda på om det är något utveckling på gång eller om något har hänt tex på förskolan. Blir barnet arg och slåss låt inte barnet slå dig och andra, i så fall får du ta i den handen och hålla den så den inte kan slå och säga lugnt men seriöst att det inte är ok att slå. Skriker man eller slår tillbaka bara eskaleras allt. Bättre att förbli lugn och erbjuda kram, prat och ett annat sätt att utöva sin ilska (slå kudden istället, stampa etc). Mycket beror på barnets ålder men det tyder oftast på att de har svårt att hantera känslor och kan inte sätt att uttrycka sig riktigt än. Man får tänka att barnet inte är elakt men har inte lärt sig än hur man gör och att man måste jobba med det så dåliga beteenden blir inte vana och lösningen. Barnen ser hur föräldrar beter sig när de är arga så man får även vara bra exempel till dem, behärska sig i alla fall när de ser ;). Ok nu skrev jag bara vad jag tycker, får också periodvis hantera barnet som vill slå men det är mycket avundsjuka att bearbeta då det finns syskonbebis i bild.

2022-06-18
Amana
Amana
Bebis på 8 månader

Tipsar om mary_says på TikTok. Fokusera på barnets känslor. Det är helt ok att vara arg, visa att du förstår känslan men att det inte är okej att slåss och sparkas för det. Kan hon få slå på en kudde istället? Behöver hon kramar när hon blir sån?

2022-06-18
nedu20
nedu20
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...