App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Sluta läcka bröstmjölk

Slutar man läcka bröstmjölk mellan amningarna när barnet blir större? Det enda som jag tycker är minsta lilla "jobbigt" med att amma är just att läcka mjölk vilket gör att jag såklart alltid måste ha någonting på mig så jag kan ha amningskuporna. Jag är en sån som annars sover naken och tycker att det är lite småjobbigt att aldrig kunna vara utan bh eller linne.

2022-06-17
EC98
EC98
Bebis på 2 månader

Ja alltså jag tror att jag läcker mindre på nätterna än på dagarna. Jag brukar alltid somna när vi ammar på natten (liggammar) och vaknar när han är hungrig och vill äta igen, och då har jag legat med ena bröstet framme mellan amningarna, och det är inte blött i sängen efter det... så jag kanske kan prova att sova utan och som sagt bara hålla nått emot det andra bröstet när han ammar och det läcker pga det🤷🏻‍♀️

2022-06-20
EC98
EC98
Bebis på 2 månader

Läckte så länge jag ammade, 7 mån. Dock minskade det när jag slutade helamma vid 5 mån men hade alltid skydd i bh-n. Men på natten mot slutet var jag så trött på att sova i bh så jag struntade i det och la bara en handduk mot när jag ammade mot det bröstet som bebisen inte ammade från.

2022-06-20
Malinhell
Malinhell
Bebis på 10 månader

Ärligt talat sover jag bara på lakanet, jag tänker att om bröstmjölk kan råda bot på det mesta så mår nog min hud bara bra av att sova på lite sur mjölk, skämt och sido, när det kommer till att sova på blöta lakan så märker jag faktiskt inte av det. Men finns nog många som vaknar när det blir blött. Dock blir ju lakanen inte supersnygga med alla mjölkfläckar men det är ju bara jag och min Karl som ser dem iaf.

Jag har testat att sova på både badlakan och extra örngott osv men det går igenom och blir för bulkigt och obekvämt så jag struntade i alltihopa och bara körde på som vanligt istället.

2022-06-20
Sealadis
Sealadis

Samma här, han ammar typ 10-20 gånger per dygn😅

Sover du på en handduk eller nått då? Känns som att det skulle bli sjukt blött i sängen annars... ibland när sonen släpper bröster och det sprutar ut så brukar jag ta en såndär kräktrasa från ikea som oftast är närmast, och den läcker jag igenom direkt.. så en handduk hade nog inte ens räckt.. plus att strålarna hade väl blött ner täcke och allt sånt också😅

2022-06-19
EC98
EC98
Bebis på 2 månader

Min bebis är snart 3 månader och jag läcker fortfarande bröstmjölk, vi har inga fasta mat-tider, hon får bröstet när hon vill ha det.

Jag har rätt mycket mjölk så jag läcker rätt mycket också. Jag är en nakensovare jag med normalt och jag sover naken trots läckage.

2022-06-19
Sealadis
Sealadis

Okej va skönt att det har lugnat sig! Min son har precis blivit 8 veckor och har inte alls något riktigt "mönster" i sina mattider eller längden mellan måltiderna. Han har haft mycket ont i magen och vill mest bara vara nära så amningen har fungerat som både tröst, mat och närhet.
Kan känna hur utdrivningsreflexen kickar igång lite när som helst under dagen🤪 men då hoppas jag att det lugnar ner sig snart👍🏻

2022-06-18
EC98
EC98
Bebis på 2 månader

Hej!
Det sägs att mjölken stabiliserar sig runt v 6-8. Då har liksom kroppen fattat hur bebis äter. Hos mig har det lugnat ner sig en hel del :) håll ut lite till!

2022-06-18
Min lilla regnbåge
Min lilla regnbåge
Bebis på 2 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...