App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Feber i första trimestern

Hej! Jag har nu feber, 38 grader. Jag är livrädd för hur det kan påverka fostret i magen, går i övermorgon in i v.7. Har läst att man inte bör ta paracetamol men också att hög feber kan påverka fostret.. Är så kluven och rädd att det kan påverka..

2022-06-14
crazycatlady123
crazycatlady123
Gravid i vecka 8

När jag var gravid i vecka 12 fick jag vinterkräksjukan från helvetet. Hade feber också. Det höll i sig i över en vecka och jag var då så uttorkad att jag fick dåliga blodvärden, bland annat leverpåverkan. Trodde att bebis skulle stryka med.. men han ligger här hos mig nu och mår prima :)

2022-06-22
Beaan
Beaan
nyfödd bebis

Jag startade min graviditet med corona, plussade på stickan 3 dagar efter att jag gjorde positivt coronatest. Var i vecka 5 då.
Hade då mycket feber och åt Alvedon. Idag är jag i vecka 25 och allt har sett fint ut 😊

2022-06-22
iamannwest
iamannwest
Gravid i vecka 26

Samma dag jag fick ett plus på stickan, fick jag magsjuka. Efter magsjukan, fick jag covid och låg sjuk i 3 veckor... Nu är jag i vecka 27 någonstans och allt ser bra ut! Oroa dig inte, utan ta det lugnt och vila! Sysselsätt hjärnan med andra, positiva tankar! Jag tog alvedon när jag var sjuk i covid. Prata med din barnmorska om du är orolig för att ta medicin ❤️

2022-06-21
Collan
Collan
Gravid i vecka 29

När jag var i början av graviditeten fick hela familjen influensa, vi hade alla hög feber (jag hade nästan 40 grader) och mådde verkligen dåligt. Fyraåringen hostade så han kräktes en halv natt och allt kändes nattsvart för det var över jul och allt.. jag ringde 1177 och frågade för jag visste att hög feber är också farligt för barnet i magen. Så jag tog Alvedon i flera dagar, maxdos för att slippa den värsta feberfrossan och influensavärken som kom med det. Hade så ont i kroppen. På tredje dagen gick febern ner och fjärde dagen hade jag ingen feber längre. Så man kan visst ta Alvedon fast man är gravid, ibland måste man ju! Men hade febern inte gått ner hade jag behövt kontakta läkare.

2022-06-19
AnnaElisa81
AnnaElisa81
Gravid i vecka 32

I denna graviditeten så hade jag fram tills vecka 15 både vart förkyld med feber samt magsjuk vid två olika tillfällen, har även ramlat på backen på isen och slått mig rejält så jag fick en spricka i armen, mådde riktigt dåligt och var orolig för bebis i magen, men det har gått bra. Jag tog aldrig några värktabletter för jag ville så gärna undvika det.. men min barnmorska sa till mig när det med armen hände att det inte var några problem för mig att ta maxdos av panodil och att jag borde göra det.. så sannolikt om något händer med bebis så är det varken feber eller värktabletters påverkan iallafall, hoppas det kan lugna :) krya på dig!

2022-06-15
Elisabeth2020
Elisabeth2020
Gravid i vecka 31

Det är ibumetin du inte ska ta. Paracetamol så som alvedon och panodil går bra under en period. Jag hade covid i vecka 7-8 av graviditeten och använde alvedon för att sänka febern, vilket också rekommenderades av min barnmorska.

2022-06-14
Looney
Looney
Gravid i vecka 26
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...