App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Vill ha planerat snitt, gärna någon vecka tidigt på grund av mående. Någon som fått?

Hej! Vill hålla det kort men på grund av mycket förlossningsrädsla och ångest vill jag ha snitt. Utöver det har jag mått så fruktansvärt dåligt hela mina graviditet, speciellt psykiskt. Jag har blivit sjukskriven för deposition och omplacerad så jag både har special mödravård, psykolog, kurser och allt man kan tänka sig för att ändra på detta. Jag mår mest sämre för vart dag som går, panikångestattackerna är så starka nu att det inte är hälsosamt. Jag har idag 2mån och 2veckor till beräknad förlossning, har inte fått hjälp med snitt en ens... Jag känner mig svag, dålig självförtroende och vågar inte stå på mig. Jag behöver lite pep från er som fått igenom snitt för att ni velat det, vad krävs för att alla ska förstå och ta en på allvar? Kan man dessutom kräva att om bebis mår bra att det exempelvis skulle ta ut honom v36-v37, jag menar så många som föds då och bebis mår toppen. Jag börjar bli rädd för mitt eget välmående och vad jag kan göra mot mig själv. Ni som lider av ångest kan förstå vilket mörker man kan gå in i. Det finns absolut ingen glädje i denna graviditet och jag har inga känslor för de kommande barnet på grund av måendet. Jag ligger ofta och hoppas på ''katastrofer'' så bebis får komma ut, hoppades att jag hade gravid diabetes, hoppas på han ligger med rumpan neråt, hoppas på grov havandeskapsförgiftning etc. Ni förstå att detta är inget man på riktigt hoppas på, men jag mår så dålig och har sån panik i min kropp att jag nästan kan göra vad som för att få ut bebis. Över 2 månader till känner jag att jag knappt kommer överleva. Tack på förhand för er hjälp, kram

2022-05-29
Johnsson
Johnsson
Gravid i vecka 34

Först: planerade snitt görs i regel en vecka innan förlossningsdatum.

Låter väldigt jobbigt. Jag hade nyligen ett planerat snitt och upplevde ett liknande mående. Tuff graviditet psykiskt (blev sjukskriven för depression några månader innan förlossning). Upplevde däremot inga större svårigheter att få ett snitt. Kanske är olika region för region? Nu hjälper ju inte det dig. Får jag fråga vad de sagt till dig angående förlossning och varför de inte går med på snitt pga förlossningsrädsla? Det är ju en av kriterierna för att få ett.

2022-05-30
ElinVRS
ElinVRS

Med sådana mörka tankar, så hade jag sökt om hjälp av Psykakuten. De kanske på något sätt kan vägleda dig till någon förstående läkare/psykolog på specialistmödravården så att du kan förklara din situation. Kanske hänvisa dig till någon Doula som är mer specialiserad på just förlossningsrädsla.

Kanske inte det roligaste att få höra det rekommenderat, men ibland måste man göra det som är bäst för både dig också barnet.

/farmaceut

2022-05-30
Gardina
Gardina
Gravid i vecka 30
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...