App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Hund + nyfödd

Hej på er! Jag undrar om det är några där ute som kan ge tips på hur man får ihop det med nyfödd bebis och hund? Jag och min sambo bor på tredje våningen i en lägenhet utan hiss, och vår lilla hund behöver gå ut ganska ofta. Vår vagn kommer stå i ett utrymme vid entrén och känns lite sådär att flytta bebis ner till vagnen och knöla med det titt som tätt. Eller överdriver jag? Det kanske inte är så jobbigt? Jag oroar mig över hur jag ska lösa det när min sambo är på jobbet. Någon som varit i liknande situation? Tacksam för tips😊

2022-05-28
Mellaann
Mellaann
Gravid i vecka 35

Halloj! Jag bor också på tredje våningen utan hiss med två hundar och själv. Bebis hänger med i bärsele och det funkar hur bra som helst!

2022-06-06
Kottymonchi
Kottymonchi
Bebis på 3 månader

Jag hade bärsele för det mesta. När hon blev äldre tog jag ofta vagnen istället. Bodde på första våningen då. Nu är ungen 2 och hunden är gammal och går inga långa promenader så nu brukar jag bara bära henne och nu bor vi på andra våningen.
Har du vagnen lättillgänglig så är det inte så jobbigt tror jag. Bärsele är skönt för då kan barnet sova/man slipper lyfta i och ur vagnen.

2022-06-02
Sollilja
Sollilja
Barn på 1 år och 11 månader

Bärsele och/eller mjuklift!

2022-06-01
aenm
aenm
nyfödd bebis

Jag föddes ny barn förre 2veckor

2022-06-01
Ruwaidaahmed
Ruwaidaahmed
Bebis på 1 månader

Denna kommentar har tagits bort av dess författare.

2022-06-01
Ruwaidaahmed
Ruwaidaahmed
Bebis på 1 månader

Jag har en liknade situation som du. Min sambo får ta första morgonkissen, så jag inte behöver gå ut förrän ca 11-12 med hunden. Då tar jag bebis i sele och är ute ca 40min-1h, blir en bra sovstund för bebisen. Så går sambon ut på en längre promenad när han kommer hem, ibland med bebis, ibland går vi allihopa om jag orkar, ibland bara sambon och vovven.

2022-05-31
Catwoman90
Catwoman90
Bebis på 2 månader

Hur ofta behöver hunden komma ut? kanske går det att träna med den så att den kan hålla sig lite längre? Vi har en labrador som behöver rastas ordentligt och vi har lagt upp det så att min sambo tar den första kiss-turen på morgonen innan jobbet så jag inte behöver stressa med den. Sen tar vi med oss liggdelen till lägenheten så jag kan lägga i bebisen där och ta den i ena handen och hunden i andra när vi ska gå ut. Då passar vi på att gå en lång promenad (ca 1 timme runt 10-11 på förmiddagen). Skulle han sedan behöva komma ut en gång till innan sambon kommer hem så tar jag bärsjalen. Brukar sällan ske utan då tar jag eller sambon ut hunden och kissar när han kommit hem. Ett tips är att öva på hur du ska göra det när din sambo är hemma. Känns jättelöjligt att sambon står och kollar på men då får du öva men ändå att man har hjälp om det krisar med något innan man fått till vanan.

2022-05-31
Kickan621
Kickan621
Bebis på 2 månader

Eller mjuklift

2022-05-28
Chall
Chall

Jag bar bebisen i sele eller trikåsjal och gick promenader. Blev inga långa rundor i början det fick mannen ta efter jobbet.

2022-05-28
emc85
emc85

Bäresle kan vara ett tips : )

2022-05-28
Emmzemma
Emmzemma
Bebis på 5 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...