App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Förlossningsdepressi​on

Hej, har insett efter mycket samtal och tårar med min sambo att jag drabbats av förlossningsdepression. Känner inte igen mig själv och mina tankar. Känns inte som ”jag är jag” och kan få utbrott, extrem oro för bebis etc etc. Redan för några veckor sen fångade barnmorskan upp att jag ska ringa om hjälp, men jag tyckte hon överdrev. Men sitter nu här och inser att jag mår inte bra. Alls. Har någon annan varit med om liknande? Fick ni hjälp, och hur var den isåfall? Kram ❤️

2022-05-28
Pannkakstårta
Pannkakstårta
Bebis på 3 månader

Tack för era svar, får hjälp idag ❤️

2022-06-03
Pannkakstårta
Pannkakstårta
Bebis på 3 månader

Ja och jag bad om hjälp efter ca 2 månader! Pratade med en psykolog på mödravården ! Fick verkligen prata ut och vad allt bottnade i, jag satt och grät flera dagar i veckan och kunde liksom få extrem ångest från ingenstans , speciellt med oro för bebis! Kände inte heller igen mig själv! Nu, 10 månader senaste har jag slutat gå hos psykolog och nu mår jag mycket bättre! Är nästan mig själv igen så du kommer må bättre! Jag ringde till mödravårdscentralen och gick nr till psykolog där igenom’, hoppas det löser sig för dig ❤️❤️🙏🏻

2022-06-02
Gravid anonym
Gravid anonym
Bebis på 10 månader

Jag fick det med båda två, dock med första barnet gick det alldeles för länge, trots att jag försökte få hjälp. Jag fick t.o.m. självmordstankar. Innan dess var det mycket oro, tårar, sömnlösa nätter, tankar att lämna bort barnet osv. Trots alla dessa symptom sa alla som jag hade pratat med inom vården att det är vanligt när man får barn. Jag tror nog inte det. Det var som att prata med väggen. Min man var inte villig att ta över nätterna etc. Till slut tog jag barnet som då var 9 veckor gammal och åkte till mina föräldrar till Polen. Där fick jag gå privat och fick diagnos förlossningsdepression på en gång med antidepressiva och sömnmedicin utskrivna. Det blev bättre efter ca 2 månader, men oron satt kvar några år.
Med andra barnet blev det helt annorlunda. Då hade jag redan erfarenhet och sa redan innan förlossning om depressionen. Första tiden med bebis blev en hel annan upplevelse, trots att jag fick depression 4 veckor efter födseln så började jag med antidepressiva på en gång och det blev bättre samarbete hemma med mannen kring nätterna.
Jag kommer inte ihåg någonting från min första sons första månaderna, däremot mycket från min andra. Glad att jag fick ändå uppleva att den första tiden kan faktiskt vara mysigt.

2022-06-02
imyszka87
imyszka87
Barn på 1 år och 10 månader

Hej, vårdcentralen kan hjälpa till, dock upptäckte min BVC sköterska det hos mig och hon skicka remiss till läkare. Så fick sedan träffa en läkare och hjälp med samtal. Värt att söka hjälp, finns hjälp att få så kontakta VC eller BVC : )

2022-05-29
Emmzemma
Emmzemma
Bebis på 5 månader

Jag fick förlossningsdepression men mår mycket bättre nu. Ringde VC som gav mig en snabb tid och jag fick medicin, samt började gå till en psykolog som var kunnig inom det. Jag rekommenderar verkligen att söka hjälp på VC, det var ovärderligt för min del!

2022-05-28
SofSof
SofSof
Bebis på 9 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...