App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Min 3,5-åring är ALDRIG nöjd!!!

Jag har en dotter som var ljuvlig för nåt år sen men nu är så jobbig att jag knappt orkar med henne. Hon skriker och gråter hela dagarna. Jag förstår inte varför. Hennes pappa har börjat gå in i sovrummet och stänga dörren för hans huvud exploderar. Det här känns inte som vanlig 3-års trots. Jag får obehagliga adhd/odd vibbar. Hjälp! Har någon det likadant och några bra tips?

2022-05-28
Tröttmössa
Tröttmössa
Barn på 3 år och 5 månader

Kan det handla om uppmärksamhet? När de vill få uppmärksamhet så spelar det inte roll hur de lyckas få det och fungerar det att göra si eller så gör det i fortsättningen. Jag skulle försöka fråga om det är att hon vill något, om det handlar om det så hon gör så.

Annars kan man kolla om något har förändrat sedan sist tex ny graviditet på gång (så tjejen känner att något förändras, min blev ultra mammig och gnällig precis före förlossningen men sen blev det bra), något som hände på förskolan, eller att hon känner sig ignorerad, att det förväntas för mycket från henne etc. Har förändringen skett under längre tid så blir det svårt att tyda. Man kan även titta på hon äter mycket godis eller sitter mycket framför tv/mobil för de kan påverka väldigt negativt. Nu är jag ingen specialist, bara ser hur min 3 åring påverkas av olika saker. Sist nämnd så växer de hela tiden, får sina utvecklingssteg så det kan vara någon fas bara och hon behöver extra kärlek.

Finns det saker hon älskar irritera med tex skrika så kan man testa olika metoder från att inte agera, svara super tyst så hon måste börja lyssna för att höra, säga att man inte svarar förrän hon frågar med normalt ton etc. Man kan även i värsta fall sätta trödlåsa hörlurar i öronen med något lugnande musik så blir oljudet mindre störande i alla fall. Män har det mycket svarare att hantera skrik...

2022-05-28
Amana
Amana
Bebis på 8 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...