App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Kroniskt sjuk och gravid

Jag är kroniskt sjuk med borrelia och flera infektioner som jag trots att jag utretts för det i flera år inte fått hjälp än. Redan innan graviditeten var min fysiska hälsa riktigt dålig, jag har mått illa och spytt i perioder i flera år, har feber varje dag sen ett par år tillbaka och mina leder gör väldigt ont. När jag fick reda på att jag var gravid blev jag så rädd att jag inte skulle orka med mer besvär med kroppen. Just nu är jag i v 7 och jag känner mig döende varje dag. Har blivit lovad att få behandling för infektionerna nu. MEN- vad händer om det inte hjälper? Jag var sjukskriven på heltid redan 6 månader innan vi plussade. Finns det någon mer i liknande situation? Känner mig så ensam, särskilt då vi valt att avvakta med att berätta för andra om graviditeten. Jag är inte orolig för att barnet ska ta skada längre då jag fått träffa extra läkare osv. Jag är mest orolig för hur jag ska fixa detta.

2022-05-27
Feberalice
Feberalice
Gravid i vecka 12

Hej,

Jag har en autoimmun sjukdom som gör att jag får skov med inflammation och feber. För min del så har jag fått sluta med mina ordinarie mediciner och börjat med flera andra som ska funka under graviditeten. Det har tagit ett tag att justera doserna på dem men nu börjar jag ändå komma ut på andra sidan (v17). Jag har varit heltidssjukskriven en längre period men har nu trappat upp och jobbar 50%. Jag mår inte bra men försöker ändå peppa att det är under en begränsad tid.

Kan läkarna som har har hand om din grundsjukdom stötta upp mer än vad dom gör? Min reumatolog har varit med från dag 1 i graviditeten och har varit ett jättebra stöd. Hoppas att aktiviteten i din sjukdom lugnar sig. För en del som har min typ av sjukdom så minskar sjukdomsaktiviteten, men det har den inte gjort för mig (min andra graviditet).

Lycka till!

2022-05-29
KallaK
KallaK
Gravid i vecka 20

Denna kommentar har tagits bort av dess författare.

2022-05-29
Min lilla regnbåge
Min lilla regnbåge
Bebis på 2 månader

Tyvärr är det inte alls graviditeten jag mår dåligt av bortsett från enstaka kräkningar, det är grundsjukdomen :/

2022-05-28
Feberalice
Feberalice
Gravid i vecka 12

Har inte varit med om liknande men tänker att det absolut inte är säkert att du kommer fortsätta må dåligt av graviditeten bara för att du gjort det hittills! Hoppas det löser sig och att du får må bättre snart

2022-05-28
Chall
Chall
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...