App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Går under av omättlig oro och ångest

Jag är 22 år och gravid med mitt första barn. Gick nyligen in i vecka 13, och hade mitt senaste ultraljud i 11+0, så precis i vecka 12. Ända sedan jag fick veta att jag är gravid har oro och ängslan tagit över mig och jag kan inte sluta tänka på att något hemskt ska hända. Exempelvis fick jag nyss ett litet hugg i magen som varade i 3-5 sekunder, och tänker ju direkt det värsta. Det kommer bli en väldigt lång graviditet om jag ska fortsätta ringa min BM, gynakuten och 1177 för minsta lilla, men oron är verkligen omättlig. Hur var det för er? Var ni oroliga? Eller kanske inte oroliga alls, och isf, hur hanterade ni magont och liknande på resonliga sätt? Tacksam för alla typer av svar

2022-05-26
Adria_nne
Adria_nne
Gravid i vecka 18

Klart man kände en oro, men för att inte duka under av den så försökte jag alltid intala mig själv att kroppen gör vad den måste, även om det innebär ett missfall. Blir det missfall så får man försöka tänka på att kroppen tog rätt beslut, det hade inte blivit något friskt av graviditeten. Det var väl egentligen tur i oturen att jag drabbades av gravid-diabetes och fick två extra ultraljud.

När jag väl började känna bebis dagligen så blev jag riktigt orolig när jag inte kände bebisen på två-tre dagar. Min man var ett riktigt stöd under graviditeten så om du har en partner prata med varandra om allt som händer.

Det är normalt att vara orolig men inte så att det påverkar livet man lever, funkar det inte att prata med din partner om allt som oroar dig så prata med din BM om din oro så för du nog träffa en terapeut som är specialiserad inom ämnet.

2022-05-27
Sealadis
Sealadis

Mammor med första graviditet brukar vara oroliga än dem med flera barn tror jag. Och det är nog inte konstigt eftersom du har ej varit om detta innan. Tiden går fort och bättre att alltid var på säkra sidan för att kunna slappna av sova gott. Bm är nog vana med sådana samtal.

2022-05-26
MittLiv8217
MittLiv8217

Glömde tillägga det, men ultraljudet i vecka 12 såg helt normalt ut!

2022-05-26
Adria_nne
Adria_nne
Gravid i vecka 18
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...