App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Kräkningar v 14 trots medicin, less..

Måste ventilera lite och höra hur andra hanterar liknande situation. Är gravid med första barnet i v 14. Har nog kräkts sen v 7 men då var det mest att illamåendet kom men kunde avstyras med att äta nått lättare. Dock kom någon kräkning ibland. Fick råd av BM att ta postafen. Kämpade på med jobbet (sjuksköterska i kommunal hemsjukvård) men sjukskrev mig själv till och från. I v 12 ändrades kräkningarnas karaktär till att kaskad spy efter måltider. Var svårt att få behålla nån mat ffa på förmiddagen och kvällen. Lunch gick bra. Men kände mig helt förstörd och fick lergigan komp att ta istället och råd att sjukanmäla mig 7 dagar och sen tid för uppföljning. De 7 dagarna gick och vissa dagar var bra och andra fortsatta med intensiva kräkningar. Vid uppföljningen var jag helt slut och blev sjukskriven t.o.m 8/6 och fick även primperan att ta vid behov utöver lergigan komp. Fungerade ganska bra i början men är nu inne på dag 2 med att vakna och direkt behöva kräkas. Tror inte medicinen hinner ha effekt på morgonen innan den med största sannolikhet hamnar i toan.. börjar bli riktigt less på detta.. nån annan i liknande situation som vill dela erfarenheter eller bara peppa en väldigt trött och less gravid kvinna? Är iallafall en tröst att bebben växer som den ska och allt såg bra ut vid KUB i lördags.

2022-05-25
Cassiebanasie
Cassiebanasie
Gravid i vecka 19

Jag är i vecka 26 och mår fortfarande illa. Man får känna efter lite vad magen gillat bäst. För mig funkar det att små äta lite hela tiden och inte dricka apelsinjuice och starka saker. Det är olika för alla vissa mår illa hela graviditeten men för dom flesta så avtar det runt vecka 20 🙈

2022-06-20
Marreel
Marreel

Hej!
Jag är i vecka 24 och mitt illamående och kräkningar har inte slutat än. Jag ringde en dietist och fick recept på näringsdrycker som jag dricker lite då och då på dagarna och klarar typ bara av äta mackor i mellan åt på dagarna. Prova de 🙂

2022-06-19
matildajansson92
matildajansson92

Jag är i vecka 16 och illamåendet har precis börjat bli lättare (kräks ibland på morgonen, eller om jag åker bil, men inga mängder).

Har haft lergigan comp och lergigan, sedan bytt till primperan och nu metoclopramide orion. Upplever den sista som bäst, så rekommenderar att se om du kan byta till den.

Tar en tablett INNAN jag kliver ur sängen, ligger kvar 5-10 min efter då de rekommenderades från läkaren.
Går sedan upp och äter en knäckemacka med smör och ett litet glas mjölk. Lärde mig snabbt att det inte blir några super frukostar för mig på ett tag.

Brukar få i mig både lunch, middag och mellanmål om jag gör såhär. Tar resterande 1 tablett vid lunch och en vid middag!

Hoppas du får det lugnare snart!

2022-05-28
Telenorrr
Telenorrr
Gravid i vecka 20

Har vart liknande för mig! Helt fruktansvärt, suger livslusten ur en både fysiskt och framförallt psykiskt!

Ibland tar jag min medicin efter att jag spytt, alltså jag vaknar, känner av lite hur dagen kommer bli och är jag redan då spyfärdig så låter jag spyan bara komma och eftrr det tar jag medicin och lite att äta.

Det känns förjävligt när man är mitt inne i det och jag förstår att du är less! Inte riktigt detta man har tänkt sig när man tänker på en graviditet!

Jag har haft från att gå från sängliggande framtill ca v18 till att jag nu kaskad spyr på morgonen och illamåendet kommer periodvis under dagen... den *lilla* förbättringen gjorde allt i mitt psykiska mående!
Jag vill väl skicka med dig att fira och njut över de små förändingarna i måendet, det kanske blir bättre runt vecka 20 och även hur stark du är som har klarat av detta framtills nu! Och även att det är okej att känna att allt suger.

Testa även att tugga på typ starka mentoltuggumin när du känner att illamåendet kommer, har lyckats dämpa det ibland för mig!

Styrkekramar!

2022-05-25
Hurricane
Hurricane
Gravid i vecka 26
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...