App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

1 eller 2 bilar?

Jag och min make delar på en bil, men funderar på om vi kommer behöva 2 nu när vi blir föräldrar. Hur har ni löst det, klarar man sig på 1 bil? En av oss kommer troligtvis hämta på förskola och den andra lämna. Sedan vill nog ingen av oss vara fast i huset utan någon bil när man är föräldraledig medan den andre jobbar.

2022-05-24
Collan
Collan
Gravid i vecka 29

Vi bor ca 10min med bil utanför stan och hade två bilar tidigare (alltid haft varsin), men sålde den ena när coronan kom och jag alltid jobbade hemifrån. När sonen föddes ville vi testa att ha en bil men jag började känna mig så extremt låst. Sambon behöver ha bilen till jobbet och det är osmidigt med kollektivtrafik där vi bor. Började känna mig instängd och ensam av att aldrig komma ut. Så efter några månader köpte vi en till och det var det absolut värt. Att vara hemma med bebis varje dag utan att kunna hitta på något speciellt fick mig att må väldigt dåligt. Även om kollektivtrafiken hade varit bättre här så tycker jag det är värt att ha bilen, då kan man komma iväg när man vill! Att passa tider finns inte med en bebis 😅

2022-06-08
Sofiaana
Sofiaana
Bebis på 6 månader

Vi klarade oss med en bil när vi bodde i en stor stad och så var det nära till lokaltrafik, bvc, affär, promenadställe, möjlig förskola osv. Så fort vi flyttade ut kände jag mig instängd hemma utan bil då det finns absolut ingenting i närheten, även en liten affär ligger flera km bort. Vi skaffade en till bil och här är det bra att tänka så man skaffar en sådan där man kan ha 2 bilbarnstolar ifall man tänker ha fler barn, annars får man byta bil vilket hände oss... Altså det går att klara sig med en bil men man måste ta sig ofta till bvc i början. Kan ens partner åka till jobbet utan bil ibland så kan det också fungera med bara en bil. Bor man i en större stad så finns allt på plats, lätt. Jag tänker en extra bil är alltid kostnad så man ska fundera ordentligt om man måste ha den eller om det går att vänta med det, det går ju alltid att köpa senare.

2022-06-08
Amana
Amana
Bebis på 8 månader

Vi har en bil och det funkar bra men vi bor så man kan ta kollektivtrafik till jobbet liksom, bilen är alltid hemma så att säga ☺️

2022-06-07
Pancakes
Pancakes

Vi har en bil och hittills fungerar det bra!
Maken lämnar på förskolan med bilen och jag hämtar med vagn då det bara är ca 10 minuters promenad. Har även gått med vagnen många gånger till BVC och andra ställen utan problem. Jag går i alla väder och har alltid gjort så för mig är det inga problem men där är man ju olika. 🌞

2022-06-07
Idisen
Idisen
Barn på 1 år och 11 månader

Vi har två bilar och klarar oss inte på en.
Bor på landet utan buss och tågförbindelser.
Min man har 6mil åt ena hållet till jobbet. jag har 4mil åt andra hållet och har skola/förskola på vägen dit så jag sköter all hämtning och lämning.

Beror väl helt på hur ni bor tänker jag.
Hur långt har ni till bvc,mataffär m.m?
En ordentlig barnvagn kommer man långt med.

2022-06-06
ballongvisp
ballongvisp
Bebis på 15 månader

Beror väl på hur ni lever. Vi har ingen bil och har klarat oss hur bra som helst. Man är ju inte fast i huset bara för att man inte har bil. Men beror ju såklart på var man bor.

2022-05-25
KarroK
KarroK
Bebis på 16 månader

Denna kommentar har tagits bort av dess författare.

2022-05-25
Rebeccawi
Rebeccawi
Bebis på 3 månader

Har man möjlighet så tycker jag det har varit guld med två bilar men man klarar sig säkert på en bil också. Skönt under föräldraledigheten som du skrev att en bil är hemma om man vill eller behöver åka iväg. Vi hade iof två bilar även innan vi fick barn då båda kör till jobbet. En bil är av mindre modell för att få ner bensinkostnaden då den körs ca 6 mil/dag och med tanke på storleken får man tänka efter och prova så bilstol får plats. När vi haft bakåtvänd stol bältad bakom passagerarsätet har man inte kunnat sitta där fram och att ha den i passagerarsätet har gjort att man som förare inte kunnat se åt sidan.

När det var dags för förskola har en av oss lämnat och en hämtat men det kräver ju tyvärr bilstol i båda bilarna om man inte kan ses under arbetsdagen och flytta över stolen. Om man har bilstol med bas skulle det då kunna funka att bara köpa en extra bas så har man en sådan i varje bil.

2022-05-25
Chall
Chall
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...