App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Vilket babyskydd ska man köpa?

Hej! Vi har en VW Golf från 2001. Av vad jag har kunnat tyda av baksäten och manual är den inte utrustad med Isofix (den är ju rätt gammal, så inte jättekonstigt egentligen) Jag har haft siktet inställt på babyskydd med bas, bara för att det känns smidigt, och mer säkert. Det känns mest bökigt att börja trassla med bilbältet för att fästa babyskyddet jämt. Men nu när jag insåg att våran bil inte har Isofix har jag deppat ihop lite. Existerar det baser som man fäster med bältet bara, eller måste jag ge upp min dröm om att skaffa ett babyskydd med bas? Jag har inget behov av att ha ett babyskydd som jag kan haka på vagnen, då vi använder bil så pass sällan, och vi kommer troligtvis inte ha behov av att ha babyskyddet kompatibel med vagnen. (som vi inte har köpt ännu, men det är ingen funktion jag aktivt söker efter) Vill helst att den basen isåfall ska vara kompatibel med nästa stol också, annars känns det inte värt att skaffa med bas.

2022-05-24
Fjällsippan
Fjällsippan
Gravid i vecka 31

Vi hyr babyskydd via NTF, kanske kan vara värt att kolla om det går att göra där du bor? Det är ett Axkid i alla fall där du kan fästa basen i isofix alternativt bälta basen!

2022-05-24
L82021
L82021
Bebis på 1 månader

Basen till Britax Primo kan fästas även utan Isofix.

Länk till montering: https://youtu.be/iCaCX3rgBpU

2022-05-24
amsjodin
amsjodin
Gravid i vecka 33

Tack för förslaget men det är inte aktuellt! ACn i bilen har pajjat och vi har inte orkat fixa det pga vi vill inte lägga ner massa pengar på våran bil haha
Vi funderar att byta ut den om något år, och att betala kanske 2k för att fixa något i bilen när vi betalade 15k för hela bilen för några år sen känns inte rimligt för oss.

2022-05-24
Fjällsippan
Fjällsippan
Gravid i vecka 31

Ett alternativ kan vara att kolla på en verkstad om det är möjligt att installera isofixfästen och höra vad det skulle kosta. Vi har gjort det i framsätet på vår bil och det kostade 1800kr

2022-05-24
Chall
Chall
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...