App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Högt prolaktin

Hej! Jag var och lämna blodprov och mitt prolaktin var väldigt högt, ca 1800 (referens värde ca 100-500). Har regelbunden mens och vet att annat kan spela in i det höga värdet som ex stress och hoppas väl egentligen få ta om det. Har inte haft uppföljning med läkare ännu och tänkte kolla med er här om erfarenheter. Vad får man för typ av behandling och hur gick det sen? Hittar endast info om prolaktinom vilket känns lite skrämmande.. Tack på förhand! :D

2022-05-23
Barnlängtan
Barnlängtan
Försöker
2022-05-24
Vannvann
Vannvann
Bebis på 14 månader

Det är verkligen så lite så!
Det hade varit skönt att veta att det inte är någon fara när jag fick reda på det själv.. fick lite dödsångest och var rädd för att jag inte skulle kunna få barn…

Jag hade ett stressigt liv under den perioden och hade gjort stora förändringar året innan med hård träning och kostomställningar jämfört med det vanliga i mitt liv.. så som svar på frågan om biverkningar så säger jag i så fall inte var något som direkt kunde kopplas till läkemedlet men jag tappade hår och var nedstämd … vet inte.. jag hade kopparspiral som preventivmedel och blev gravid direkt på första försöket( då hade jag medicinerats i ca 1,5 år.

2022-05-24
Vannvann
Vannvann
Bebis på 14 månader

Tack så mycket för ditt svar!

Äter du medicin utöver när du inte är gravid/ammar, känner du mycket biverkningar?

Har påbörjat en fertilitetsutredning så i väntan på sambons spermaprov ska vi ha uppföljning på provsvaren nästan vecka, så förhoppningsvis får jag den vård som behövs! Var mest nyfiken på hur andra haft det då jag hitta väldigt lite när jag googla.

2022-05-24
Barnlängtan
Barnlängtan
Försöker

Jag vill inte skrämma dig men skyms en del av ditt synfält när du tittar, t ex i sidled eller så. Så behöver du söka vård. Ibland blir tumören stor och man behöver behandlas (medicin och/ eller kirurgi)för att kontrollera den och inte skada tex. synen.
Det finns olika vårdprogram beroende på om den är makro/stor eller mikro/liten..

Anmäl jävlarna som inte tar följer upp och ser till att du får den vård som du kan behöva..

2022-05-23
Vannvann
Vannvann
Bebis på 14 månader

Hej! Jag fick diagnosen incidentell prolaktiom 2019. Bröstmjölk trots att jag inte varit/ var gravid eller ammandes. Blev remitterad till endokrinolog och fick äta medicin för att få ned värdena och inte gå in i klimaterie tidigare än vanligt. Gjorde 2 st magnetkamera undersökningar för att se om jag hade någon förändring på hypofysen, vilket jag hade men det var en mikrotumör och alltså ingen risk för att trycka på synnervskorsningen ( man kan bli blind) Jag blev gravid hösten 2020 utan problem. Har inte ätit medicinen under graviditet eller amning..

Hoppas allt går bra för dig och att min erfarenhet blir till någon hjälp!

2022-05-23
Vannvann
Vannvann
Bebis på 14 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...