App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Oro..

Jag är i vecka 17 (16 + 3) och har senaste veckorna varit väldigt orolig över om bebis växer som den ska. Trodde att jag kände bebis för ca. 11 dagar sedan och sen igen för 8 dagar sen, men sen dess har jag inte känt något mer. Såklart vet jag inte om det ens var bebis jag kände eftersom det var väldigt tidigt. Upplever också att magen inte växer vilket gör mig ännu mer orolig. Den ser absolut lite svullen ut, men jag har en del fett på magen så det är oklart vad som är vad. Blir också nojig av att div. appar säger "du kan nu känna din livmoder strax under naveln" för det tror jag inte att jag känner? Tyvärr har jag en väldigt oengagerad bm som nästan skäller på mig när jag ringer, så är inte så sugen på att ringa dit p.g.a. oron nu. Funderar på kvinnokliniken? Har över två veckor kvar till RUL, så att vänta känns som en evighet.. Någon som har tips? Lugnande ord? Erfarenhet av att vara gravid med lite mer matfett kanske och kan beskriva hur det kändes?😅 Tack!

2022-05-22
JoSal
JoSal
Gravid i vecka 22

Du behöver inte vara orolig. Först i vecka 24-25 ska man hålla koll på rörelserna då de då ska vara regelbundna. Men byt bm tycker jag. Man ska känna dig trygg med sin bm. Bara att ringa och byta.

2022-05-24
KarroK
KarroK
Bebis på 16 månader

Ps för mig låter det väldigt tidigt att fostret har känts 11/8 dagar innan 16+3, (även för omföderskor är detta ganska tidigt!)

2022-05-23
Hurricane
Hurricane
Gravid i vecka 26

Hej!
Jag kände inte ngt förrens slutet av vecka 19 och då var jag fortfarande osäker på om det var tarmar! För i början av veckan hade jag vart på RUL och då sett hur den rörde sig men inte kunde känna det alls xDMin bm sa att (jag träffade henne i vecka 17) att jag inte behövde va orolig om jag inte känner ngt tills vecka 24 och då bör jag ha känt ngt. Det är väl även i vecka 19 som fostret rör sig med hjärnan så innan det är det ju typ spasmer och inte bör komma i ngn typ av rutin. Vilket gör att då kanske det inte är så konstigt om man inye känner av den på ett tag (om det nu är fostret man känt tidigare) :)

Jag är även väldigt smal från början och inte har jag fått ngn mage än, ja visst jag känner mig svullen och vissa kvällar kan det se ut som att jag svällt lite mer men inget som någon annan noterar. Detta tyckte inte heller bm att jag skulle oroa mig för då magen kan komma senare och fostrer ändå TAR det den behöver.

Jag hade väntat på RUL, och ta det som det är då. Och även försökt förmedla till mig själv att det är normalt att varken mage har växt eller att man inte känner rörelse! :) hoppas din oro lättar!

2022-05-23
Hurricane
Hurricane
Gravid i vecka 26

Jag var också orolig till och från under båda mina två graviditeter och det hör nog tyvärr till. Apparna är på gott och ont, det är lätt att bli mer orolig när man tex läser att man ska känna bebisen i en viss vecka och inte gör det. Det är dock väldigt olika när man gör det. Vanligtvis senare med första barnet. Om jag vore du skulle jag begära att få byta barnmorska. Under min senaste graviditet sade barnmorskan vid varje besök att det bara var att ringa om jag undrade något eller kände mig orolig så kunde vi boka in extra besök. Hon erbjöd även extra lyssning på bebis hjärtljud för att lugna mig, men det är nog kanske för tidigt i vecka 16-17. Minns inte riktigt när man kan göra det. Det minsta barnmorskan kan göra är ju att ta din oro på allvar!! Min andra graviditet kände jag inte bebis förrän typ runt RUL vilket jag tyckte kändes sent och såklart oroade mig över. Visade sig att moderkakan låg i framvägg och därför hade jag inte känt bebisen tidigare

2022-05-22
Chall
Chall

Jag har också lite magfett, så att säga, men har också min moderkaka i bakvägg så jag kände dottern väldigt tidigt (v17). Men men livmodern kände jag inte förrän i v 26 eller nåt när min bm tog mina mått, haha!
Men om du har i framvägg lär det nog dröja ett litet tag innan du känner mer kraftigt, iaf nån vecka till.
Min mage började synas mer efter v 20, innan såg jag mest bara tjock ut (o det gör jag fortfarande men nu är magen liksom mer... Upphöjd? Den ligger iaf inte lika långt ner nu). Det som dessutom är lite kul är att jag är typ stenhård ovantill o under så hänger det lite fläsk som dallrar, så det är en markant skillnad på magen xD
Mem jag tror knte du behöver vara orolig! Än så länge är det ju tidigt för dig, magen syns knappt inte och svullnaden från tidigare har lagt sig så magen känns mindre än vanligt. Men tro mig, snart kommer den vara i vägen o knyta skorna blir inte roligt. Men det är skönt med att ha en bekräftelse på en stor mage att man trots allt är gravid!

2022-05-22
Chopythes
Chopythes
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...