App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Stor ångest förskola

Hej jag är en förälder för en 1,5 åring om har inskolning på förskola just nu. Hon tycker det är jättekul och det är bra. Dock har jag som mamma en jätteångest och oro för att hon ska börja. Just för att jag är så rädd att pedagogerna inte ska ha koll och något hemskt ska hända. Min sambo säger att detta är en onödigt att känna såhär men jag kan inte hjälpa det. Det finns så mycket forum angående barns ångest att börja förskola men ingenting om föräldraras oro/ångest. Känner mig jätteensam i detta. Är det någon mer än jag som har känt eller känner såhär?

2022-05-21
Jennieee
Jennieee
Barn på 1 år och 8 månader

Lita på att pedagogerna kan sin grej om du inte har fått dålig magkänsla/eller sätt något annat förstås. Förhoppningsvis är de pedagogerna bra människokännare och har ett förhållningssätt till dig som gör dig lugn. Det är helt okej att känna som du gör men försök att släppa lite. Du kanske ska be om att få vara med lite extra på inskolningen? De kanske till och med har erbjudit det? Man får inte glömma att en del av pedagogernas jobb är att skola in förälrarna också! Förhoppningsvis slutar du att känna så snart.
Du behöver kanske bara lära känna pedagogerna bättre/se hur de arbetar för att få ett större förtroende.

Du är en supermamma! Hoppas att du märker att du inte behöver känna så snart!

Lycka till!
/En förskollärare och nybliven förälder som älskar sitt jobb 😊

2022-05-23
Jenpen
Jenpen

Jag var rädd, och är fortfarande. Tycker inte det känns svårt eller fel att lämna, för det märks ju hur bra hon trivs och hur stor stimulans hon får, hon behöver det verkligen. Men skräcken över att nåt ska hända hänger kvar. Jag tog upp med pedagogerna att det ibland ligger smågrejer framme och skräpar, sånt som hon kan sätta i halsen. Och att hon inte är van att äta t ex äppelklyftor för hon får fortfarande småbitar hemma. De har lyssnat och tagit mig allvar och vi har mötts, och det känns bra. Jag är medveten om att det till viss del är paranoia från min sida, skräcken att hon ska sätta i halsen går djupt, men vi har kunnat hantera det. Tycker det är jätteviktigt att kunna prata om rädslor också! Med dem, med BVC eller annat föräldrastöd.

2022-05-22
Levira
Levira
Barn på 1 år och 8 månader

Du är inte ensam. Jag kände också oro och rädsla när min dotter skulle börja förskolan och kände att det ju var jag och hennes pappa som bäst kunde ta hand om henne och visste vad hon behövde. Ingen kunde väl göra det lika bra? De gånger hon var ledsen vid lämning grät jag en skvätt på väg till jobbet. För mig underlättade det att mannen tog inskolningen då han är mindre hönsig än vad jag är. Jag skolade dock om henne till ny förskola efter att vi flyttat när hon var drygt två år och det var jättejobbigt. Mest för mig. Barn klarar mer än man tror och de anpassar sig så lätt. Tex hade dottern hemma dagtid bara kunnat nattas i vagn men på förskolan tog det en vecka och sedan sov hon på madrass precis som alla andra barn. Idag är hon nästan fem år och det har sedan länge fungerat ypperligt på förskolan. Jag har full tillit till personalen och märker tydligt att hon har det jättebra på sin förskola

2022-05-21
Chall
Chall

Du är inte ensan. Mitt barn har gått i förskolan snart 1 år och jag har fortfarande svårt att lämna henne.
Jag hade möjlighet att gå ner i tid några timmar som tur
Och det känns bra att hämta henne tidigt varje dag. Försöker att tänka att det är nyttigt för henne oxå att vara där.
Men du är absolut inte ensam om den känslan.

2022-05-21
Fiffan
Fiffan
Gravid i vecka 33
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...