App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Förlossningsbrev

Hej alla! Vad hade ni med i ert förlossningsbrev som var viktigt för er? Jag vet att alla tycker olika men hade varit roligt om ni hade kunnat dela med er vad ni tycker är viktigt att få med.

2022-05-21
Sussii
Sussii
Gravid i vecka 38

Jag har skrivit önskningar och rädslor. Som att jag vill bada, föda på knä, vill att barnmorskorna ska ha en öppen dialog med oss och gärna får ge mycket fysisk beröring.
Rädslor som jag har är exempelvis kejsarsnitt och sugklocka samt att jag tycker det är obehagligt med vaginala undersökningar då jag har dålig erfarenhet av det sedan tidigare

2022-05-23
Ceciilia92
Ceciilia92
Bebis på 1 månader

Det pratas & skrivs mycket om det där "förlossningsbrevet". Vi kunde helt ha skippat det helt även om vi skrev ett med några för oss viktiga punkter. Alla bm & syrror på förlossningen struntade i vårat, de läste inte ens det i min journal... De frågade mig och min sambo om massa saker som vi viste stog tydligt i både brev och journal så det märktes att de inte läst. 12h på förlossning och den blev inte alls det jag ville ha och önskade.

2022-05-23
Lamrk
Lamrk

Jag skrev att jag ville ha mina vanliga kläder och absolut inte sjukhusskjorta, ville inte känna mig som en patient… har viss sjukdomsskräck och sådär, rädd för läkare och sånt.

Och sen skrev jag att jag ville föda liggande på sidan och jag ville diverse saker.
(Sen när det väl var dags frågade de om jag ville att de skulle läsa förlossningsbrevet, för det stod i mvc-journalen att det var viktigt för mig. ”Nej, skit i det” sa jag och hoppade i sjukhusskjortan, ”nu gör vi det här!” Konstigt hur det kan bli!

2022-05-22
Levira
Levira
Barn på 1 år och 8 månader

För mig så skrev jag att jag ville att de skulle inkludera pappan lika mycket som mig, fråga honom hur han mår, vad han behöver osv. Tycker det blir alldeles för stort fokus på bara mamman och pappan får stå och se dum ut på sidan av eller blir bortglömd helt och hållet…

2022-05-21
ThereseA
ThereseA
Bebis på 1 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...