App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Inte amma alls.

Är det någon här som har erfarenhet av att inte amma sitt bar n alls och inte starta någon mjölkproduktion. Hur kom ni fram till det beslutet och hur mottogs det av andra. Dela gärna erfarenheter och även ni som börjat amma men övergått till flaska ganska snabbt efter födsel.

2022-05-21
Nybliven mamma
Nybliven mamma
Gravid i vecka 34

Tack så mycket för allas erfarenheter. Kan tillägga att detta är mitt andra barn. Med första kämpade jag på i två månader med amningen. Har aldrig mått så dåligt som jag gjorde då. När vi nu bestämde för att bli gravida igen är det enda jag har ångest över amningen. Att må så dåligt igen och känna att man missar den mysig första tiden. Kände inte att jag fick något stöd när jag ville sluta amma.

2022-05-22
Nybliven mamma
Nybliven mamma
Gravid i vecka 34

Jag födde med akut kejsarsnitt och efter förlossningen pumpade jag för att få igång mjölken, ville gärna amma. Mjölken kom igång men vi krånglade ca en vecka med att få till tekniken, med diverse tips. Bebis hade inte tålamod och jag kunde inte röra mig särskilt bra efter snittet så fick mycket hjälp av sambo att komma med bebis när det skulle ammas osv. Tillslut kände jag att det fick vara slut på krångel, pumpade ut i flaska och bebis tog det med hull och hår, började snabbt med ersättning istället och det funkade bra.
Fick mjölkstinna bröst men ingen mjölkstockning, pumpade ur lite när det spände, körde sport-bh osv.
Kändes som att livet kom tillbaka och jag och sambon kunde dela på nätterna och jag kom ut på dagen och kom igång efter snittet. Sambo. tyckte det var mysigt att kunna mata med :)

2022-05-21
MammaMillan21
MammaMillan21
Bebis på 10 månader

Jag är mamma till fyra underbara ungar. De två äldsta ammade jag några veckor men det gick inget vidare, så när de två sladdisarna kom hade jag bestämt redan innan att jag inte ens skulle försöka amma.
Det mottogs väl av andra, både anhöriga och sjukvård. Jag var så säker på min sak så det var ingen som ens försökte säga något om det, jag visade tydligt att jag redan hade bestämt mig. Jag fick två tabletter på bb som man ska ta inom 24 timmar efter förlossning, tyvärr fick jag mjölkstockning ändå men det gav med sig efter några dagar. Duschade skållhett och såg till att alltid ha på mig tjocktröja och en sport-bh dygnet runt i typ två veckor. Ett annat tips är att inte börja ge barnet Sempers ersättning för nästan alla ungar får ont i magen av den, vi lärde oss efter nr 3 och började ge nr 4 den skonsammare ersättningen från dag ett och han hade inte alls samma problem som de andra.
Det är såklart olika för olika barn med vi körde med Nan HA 1 och har hört mycket bra om Hipp modersmjölksersättning. Den ska dessutom vara betydligt billigare än alla andra.
Lycka till med den lilla!

2022-05-21
March
March

Jag ville amma mitt barn men min produktion kom inte igång ordentligt och min bebis ville inte äta/snutta så mycket, vi kompletterade med flaska från start och efter 2 månad kör vi enbart flaska. En sorg för mig som ville amma men vill man inte så är det okej, bara ditt beslut och vad folk tycker om de är oviktigt. Inget är rätt eller fel o eraättning är minst lika bra :)

2022-05-21
Mammantilltvå
Mammantilltvå
Bebis på 3 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...