App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Barnvagn med stora rejäla hjul

Hej! Min fundering är följande: Jag är ute efter en barnvagn med 4 stora hjul. När man googlar så hittar man bara vagnar med 2 stora hjul bak, och svängbara fram. Jag är ute efter en vagn som har rejäla hjul, 4 st som inte är svängbara. Bor i Norrbotten och det är tamigfan vinter och snö från oktober till maj om man har otur. Man lär ju inte bege sig ut i snöstorm, men jag vill kunna gå ut, och ta mig fram i snön om det skulle behövas. Vill även kunna röra mig i skumpigare terräng. Jag rör mig aldrig i stan, då jag bor i en mindre stad (räknas nog inte ens som stad om man tänker folkmängden) Vilken jäkla vagn ska man köpa? Jag är skeptisk till vagnar med svängbara hjul. Eller kan man köpa en vagn med såna hjul, går de att låsa? Kan man byta ut framhjulen till någon annan modell?

2022-05-20
Fjällsippan
Fjällsippan
Gravid i vecka 31

Emmaljunga mondeal är väll tex en m 4 fasta stora däck

2022-05-22
snuttann
snuttann
Gravid i vecka 38

Nu vet kag inte om det är nog stora hjul men vi köpte Britax gå big 2 för några år sedan. Den har rätt stora hjul som går att byta ut och man kan låsa de om man inte vill att de svänger. Det är en större vagn så det var inte så kul i affärerna men ute på landsväg och i lagom djup snö var den perfekt. Det finns säkert nyare varianter av det, ka ske något att kolla upp? Kan tänka mig att många dyrare modeller av barnvagnar har möjlighet att låsa hjulen.

2022-05-21
Amana
Amana
Bebis på 8 månader

Har emmaljunga nxt 90, den har både små Svängbara "sommardäck" samt stora fasta hjul.

2022-05-21
Verab
Verab
Bebis på 6 månader

Bor i Jämtland. Till första barnet köpte vi en Emmaljunga Duo Edge med 4 fasta stora hjul 😍 nu i vinter kommer den varvas med vår nyinköpta fast begagnade Thule chariot cheetah x2.

2022-05-21
Tezz bf2juli
Tezz bf2juli
Gravid i vecka 40

Edit: Thule Chariot Cross heter vagnen. Finns som singel el duo

2022-05-21
Älskarglass_
Älskarglass_

Bor också i Norrbotten och vi älskar vår Thule cross på vintern. Det är en multisportvagn som man kan promenera, cykla, springa och åka skidor med. Däremot på vintern så behöver man ha löphjulet fram (tillbehör att köpa) så att vagnen då har tre hjul, den kör då över alla snöhögar :) Om man sätter på regnskyddet så blir vagnen helt stängd, ingen blåst kommer in. Så bra att kolla hur suffletten på vagnen ser ut när man ska ha en vagn i vinterklimat. Lite bökig vagn om man ska lasta in vagnen i bilen varje dag.

2022-05-21
Älskarglass_
Älskarglass_

Thule Urban glide 2 är det många har!

2022-05-20
LisaMalin
LisaMalin
Bebis på 9 månader

Du kan låsa hjulen på i princip alla vagnar. De vagnar som jag vet fått bra recensioner när det kommer till just snö & svårare terräng är bland annat Thule & babyjogger City Elite 2 eller SummitX3. Har själv en city elite 2 och den tar sig fram MYCKET bättre i snö än tillexempel Emmaljunga NXT90 eller Super Viking.
När jag varit och åkt skidor i fjällen har jag sätt mängder av Thule vagnar, som har sett ut att ta sig fram kanonbra i snö. De flesta terrängvagnar som tar sig fram BRA i snö och svår terräng skulle jag säga är trehjulinga vagnar.

2022-05-20
LisaMalin
LisaMalin
Bebis på 9 månader

Vi har en begagnad Britax go next med svängbara hjul som vi använder på barmark och när det är snö och is byter vi till terränghjul som var ett tillval. Terränghjulen har fungerat perfekt, bor i Västerbotten så känner till problemet! Kolla in Britax och se vilka tillval som finns! Terränghjulen är lika stora som bakhjulen. Vår vagn har skönt gung också vilket också är viktigt på isiga bumpiga vägar. Lycka till!!

2022-05-20
Lindidreamer
Lindidreamer
Bebis på 6 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...