App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Öka mjölkproduktion??

Jag börjar känna lite hopplöshet för jag har hela tiden varit inställd på att amma men jag producerar för lite mjölk åt min nu 2 veckor gamla tjej så vi koppmatar henne nu med ersättning 5-6 gånger om dagen efter amning som komplement. Viktigast är att hon får i sig tillräckligt med mat och jag har inga problem att samsas med ersättning men jag vill så gärna att amningen ska fungera bättre. Vad mer kan jag göra för att öka produktionen?? Har nedan rutiner: -Ammar varje/varannan timme dagtid Det går inte mer än 3 timmar mellan varje amning inkl nattid. -Dricker och äter ordentligt - mycket hud mot hud med bebis -Använder bröstpump 2-3 gånger om dagen efter amning (15 min per bröst) -bröstkompressioner under amning och pumpning - tar inga mediciner, graviditet och förlossning gick smidigt och både jag och bebis har bra hälsa i övrigt Finns det något mer jag kan göra?

2022-05-15
Bokmalen2
Bokmalen2
Bebis på 1 månader

Vill du att dottern ska äta mer på bröstet skulle jag amma henne så fort hon visar täcken på att vara hungrig. Barnet är den bästa sugmaskinen för att få igång mjölkproduktionen det finns en bra amningsfilm på youtube jag gillar denna https://www.youtube.com/watch?v=5RmHbsGOME0 om du behöver fler tips. det som är bra att göra samtidigt som du ammar är att äta och dricka.

2022-05-21
FrökenO
FrökenO
Gravid i vecka 14

testa amningste, du kan göra eget eller köpa färdigt.
testa att pumpa på ena bröstet när du matar från andra, det kommer ut mer eftersom barnet stimulerar amningen naturligt och du kan mata med nappflaska (med utpumpade mjölken) efter du ammat på ena bröstet och hinner kanske vila mer? Vila är viktigt!

2022-05-15
solskensmamman
solskensmamman
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...