App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Sluta amma trots att det fungerar bra

När jag var gravid var jag ganska säker på att jag inte kommer trivas med att amma, men bestämde mig ändå för att ge det ett försök och själva amningen har fungerat väldigt bra. Han tog tutten direkt från start och går upp bra i vikt. Trots de känns det inte helt rätt för oss att amma. Det värker i brösten mer eller mindre hela tiden, det läcker mjölk överallt och jag känner mig inte bekväm. Visst är det smidigt att bara kunna dra fram tutten när han blir hungrig, men känns så mycket mer rätt med flaskan. Jag och min sambo kan dela upp måltiderna på ett bättre sätt och jag kan få vara mig själv istället för en mjölkmaskin. Ni som har varit i samma sits, hur har ni gjort? Slutat med amningen och börjat med flaskan eller fortsatt att amma ändå?

2022-05-14
Friidaaa
Friidaaa
Bebis på 1 månader

Hejsan, känner igen mig i samma känsla. Ville aldrig riktigt amma, men gav det ett försök. Min kille är nu nästan 4 mån och heltammat men aldrig trvits med det, men har på något vis tänkt att det är den bästa maten, amningen har funkat jättebra, sen är det tufft för mamma att amma järmfört med pappan. Och jag är helt slut, och har varit lite avundsjuk på de som har flaskmatat, då jag har haft mycket ångest över amningen.

Jag ska ev sluta pga medicin, men lillen vill inye äta sig mätt på ersättning, så jag får helt enkelt gilla läget. Får tänka att man har ju inte skaffat barn för att leva ett liv som man gjorde innan. Dock om du inte trivs med amningen så brukar BVC stötta. Jag ångra att jag inte sluta , pga har fått mycket ångest istället. Om du inte mår bra prata med BVC, en glad mamma en glad bebis : )

2022-05-14
Emmzemma
Emmzemma
Bebis på 4 månader

Det viktigaste är att du och bebis mår bra så du vet nog svaret bäst själv ❤️
Vill dock skicka med att amningen blir lättare och lättare. De första månaderna är tuffa enligt min erfarenhet. Känns som brösten ska explodera, det läcker, man ammar konstant…jag har alltid velat amma så jag kämpade mig igenom det och ammar fortfarande mycket.
Men som sagt helt upp till er vad som funkar bäst. Glad mamma = glad bebis 😊

2022-05-14
Julli97
Julli97
Bebis på 9 månader

Första barnet ammade jag i 3,5 månad men behövde nästan från start tilläggsmata med ersättning då hon inte blev mätt. När jag slutade amma ångrade jag att jag inte slutat tidigare och det var nog först när jag slutade som jag förstod att jag inte trivts med att amma. Andra barnet är nu 4 månader och det funkar mycket bättre med amningen men jag har sedan någon månad tillbaka känt att jag velat sluta då jag inte heller denna gång trivs med att amma. Fick mycket bra stöttning och bekräftelse i den känslan från BVC vilket kändes skönt. Problemet är att bebis vägrar flaska så nu hoppas jag istället på att grötätandet ska gå att öka upp snabbt. Det finns såååå mycket åsikter kring amning och att välja bort det men det är minst lika viktigt att mamman mår bra!!

2022-05-14
Chall
Chall
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...