App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Igångsättning vid andra barnet en bra idé?

Jag skulle gärna vilja höra hur andragångsmammor tänkte inför sin andra förlossning. Framförallt vad gäller igångsättning, som jag överväger eftersom jag hört att det ofta går snabbt andra gången (ett par år emellan barnen i mitt fall). Vore en igångsättning ett sätt att kontrollera förloppet mer andra gången, eller är det troligt att det bromsar upp FÖR mycket och drar ut på tiden? Vad är era erfarenheter av igångsättningar på andra barnet, eller andra förlossningen?

2022-05-13
Hansky
Hansky
Gravid i vecka 30

Jag skulle bli igångsatt med mitt andra för att jag gick över tid men dagen före igångsättningssamtal började förlossningen spontant och tog bara 15 min på sjukhuset (där kanske 1,5 timme av intensiva värkar innan vi hann till sjukhus). Första förlossningen tog 6 timmar på sjukhuset 2 dagar efter att vattnet gick (gick utan verkar efteråt). Altså jag vet inte om det alltid går forare med andra bebis men jag kan inte ens tänka mig hur det skulle vara att bli igångsatt då det redan gick så fort utan. Jag gick över en vecka med andra bebis medan första föddes nästan prick i tid.

2022-05-14
Amana
Amana
Bebis på 7 månader

Det är väl olika hur snabbt andra förlossningen går. Kanske har att göra med hur snabbt första gick. Jag blev igångsatt med andra barnet pga UVI under graviditeten då det dröjde för förlossningen att starta efter att vattnet hade gått. Från första värk tog det 5-6h. Frågan är om man själv får lov att välja att bli igångsatt eller ej..

2022-05-13
Chall
Chall
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...