App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Kort tungband

Hej! Min son har kort tungband. Är det någon av er vars barn också har det? Min son kräks upp en stor del av det han ammar och äter och har gjort det sen han var nyfödd. Ammar länge och ofta. Han har också svårt att ta flaskan. Får kväljningar. BVC uppger att det inte finns samband, vad har ni märkt av på era barn? Fått remiss nu för bedömning av tungbandet men får se om hjälp finns att få.

2022-05-13
Lindidreamer
Lindidreamer
Bebis på 5 månader

Tack för era svar! Vad jag förstått så hör kräkningarna ihop med att de barnen har lättare att svälja ned luft, men å andra sidan så rapar min son på så bra så det är kanske osannolikt i vårt fall. Hoppas han växer ur refluxen snart.

Oavsett besvär så vill vi ha tungbandet klippt, sen är frågan vid vilken tidpunkt som det passar bäst för barnet. Vad jag kunde läsa mig till så är det barn under ett år så sker det i lokalbedövning men är det äldre barn kan sövning behövas, därav hoppas vi på hjälp under hans första levnadsår.

2022-05-16
Lindidreamer
Lindidreamer
Bebis på 5 månader

BVC uppmärksammade att sonen hade hjärtformat tungband och jag hade även svårt att få till amningen då han aldrig fick något bra grepp. Vi fick remiss till läkare som valde att göra ett klipp när han var 3 veckor. Dock hjälpte det inte mig i amningen ändå men han har aldrig haft problem att ta flaska eller varit en kräk-bebis. Att barnen kräks handlar väl mer om reflux och att maten stöts upp i strupen igen. Svårt att se att kräkningar har med tungbandet att göra.

Däremot tycker jag du ska ligga på ifall tungbandet är kort. Man kanske inte måste göra något i nuläget men de kan ju ge svårigheter med talet senare, om tungbandet är för kort. Svårt att uttala vissa ord/bokstäver.

2022-05-14
JejjeH
JejjeH
Gravid i vecka 28

Hej,
Mitt barn har inte kort tungband, men däremot ska hade min väns bebis det. De fick besöka en läkare som gjorde bedömningen att klippa den , hon hade problem med amningen innan o han kunde inte greppa ordentligt. Däremot vet jag inget om det påverkade flaskmatningen.
Men han blev bättre o hon kunde amma sen. Tror de klippte den när han var ca 2 mån om ens det.

2022-05-13
Sofieeva
Sofieeva
Bebis på 16 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...