App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Sover bara 30 min åt gången

Min son som snart är 3 månader är jätte svår att söva men det värsta är att när hon äntligen somnat så vaknar hon alltid efter ca 30 minuter och är i princip omöjlig att få somna om. Det är enbart på dag tid problem är som tur är. Men är det någon här som haft samma problem? Vad ska man göra? 30 minuter är så kort stund att hon blir gnällig snart igen så det ända man gör mest om dagarna är att försöka få han att sova.

2022-05-12
Pallins
Pallins
Bebis på 3 månader

Jag känner också igen mig sååå mycket. Ingen av mina barn har sovit särskilt mycket dagtid. Tacka gud för att nätterna funkar bra. Jag har alltid dagtid behövt söva mina barn i sele eller vaggandes i famnen och när jag lagt ner de sovandes har de vaknat direkt. Med första barnet var det lättare att finna sig i att vara fast i soffan när hon sov men nu med andra är det svårare. Jag tycker också jag ägnar hela dagarna åt att försöka få bebis att sova men har nu funnit mig i att det är såhär det är och att det inte kommer vara förevigt

2022-05-18
Chall
Chall

Guh jag minns detta.
Alla sa runtomkring mig att de bara sover när de är så små men det stämde verkligen inte på min son.

Kändes som han aldrig sov på dagtid och när han väl sov var det 20 - 30 min kanske 2 ggr på dagtid. Vet jag nämnde det ofta hos bvc men de sa att han får säkert tillräckligt med sömn eftersom han sov många timmar under nattetid. När vi räknade ut timmarna så ja, då får han de timmar han ska ha i den åldern. Likadant nu. Han har alltid varit den som sover längst och bäst på nattetid.

Men ja, jobbigt för mig som mamma som alltid behövde ha honom nära mig och hann själv aldrig vila upp mig eller städa, laga mat etch i lugn och ro, haha.

Kan säga att för mig ändrades det runt 6-7 månader, då började han sova 2 timmar i streck på dagtid, FM och efm samt sov bra och länge på natten med endast 1 uppvak för mat.

Nu vid ett år är det oftast 1 vila dagtid 1-3 timmar och han sover fortfarande jättebra nattetid och inga uppvak för mat.

Förhoppningsvis blir det bättre för dig också. Försök räkna ihop de totala timmarna han sover och se om han får tillräckligt med timmar.

I början, första 2 månaderna hade min pojk magknip rätt mycket, han fick semper ersättning
När jag bytte över till nan sensetive blev han lugnare när han var vaken.

2022-05-18
NewGurl
NewGurl
Bebis på 12 månader

Är han gnällig för att han är trött då? Första 3-4 månaderna gjorde jag inte så mycket mer än att amma eller bära omkring på bebis så hon var nöjd...kanske är samma för dig?☺

2022-05-18
Blomman21
Blomman21
Bebis på 7 månader

Alla bebisar är olika ☺ Min har sen ca 3 månader bara sovit 30-40 min 2-3 gånger/dag, ibland händer det att blir längre men oftast inte. Min lilla är så nyfiken, busig och glad så hon har nog inte riktigt tid att sova längre stunder, man kan ju missa nåt. 😄 Ibland blir det lite gnälligt och klängigt för att hon är trött men då brukar jag bära omkring på henne så blir det bättre. Hon sover för natten ca 18:30 till 07 så hon sover väl ikapp då. Ibland vore det skönt om hon sov lite längre stunder men det är ju som det är, bara å hänga med och det är ju bara ett kort tag i livet , inte för evigt. Tiden går så fort...Kram och kämpa på! ❤

2022-05-18
Blomman21
Blomman21
Bebis på 7 månader

Min lilla är likadan 😅 visst är det intensivt på dagen men jag tror bara att hon är så nyfiken på att upptäcka världen så hon har inte tid att sova längre ☺️ hon sover hela nätter så antagligen tar hon igen sömnen då. Håll ut, denna tiden varar inte för evigt och jag tror inte alls du gör ngt fel utan det bara är såhär våra bebisar är skapta ☺️❤️

2022-05-17
Bruntsocker
Bruntsocker
Bebis på 5 månader

Så var min första barnet, sen efter 4-5 månader blev det lite bättre men det var fortfarande oftast 30-45min somn och ibland längre. Med min nuvarande bebis så sov han mycket bättre på dagtid i början (1-1.5 timme åt gången) men med tiden blev det mindre och mindre och nu sover han sällan mer än 30 minuter så länge han inte är i vagnen eller babyskyddet då kan han sova även 2 timmar. Nätterna fungerar bra. Jag vet inte om jag gör något fel eller om mina barn bara är sådana. Jag testade att lägga tidigare, senare, efter matning etc men jag upplevde ingen större skillnad i somnkvalite. Jag lägger ner oförsiktigt så att bebisen vaknar till lite men jag kan inte bara lägga ner en helt vaken bebis och få honom somna själv i sängen (på dagtid för på nätterna fungerar det mer). Han är ändå mycket lättare för min första sov inte ens bra i barnvagnen heller:). Inga bra råd från mig altså utöver att kanske om något fungerar lite bättre (tex vagnpromenad) att göra det varje dag så det blir i alla fall en längre somnstund.

2022-05-14
Amana
Amana
Bebis på 7 månader

Hej hej
Jag tror din bebis vill ha närhet.
Prova lägga dig bredvid henne så kommer hon säkert att sova längre. Problemet är bara att du blir fast vid henne och inte kan göra annat. När din bebis är 5 månader kan du börja lära henne att somna själv och längre tex genom att spela in din röst med en vaggvisa eller så.

2022-05-13
Fiffan
Fiffan
Gravid i vecka 28

Tycker de låter rätt normalt. Vi har en riktig babyboom bland vänner och deras bebisar som så vid den åldern. Förutom vår som sov 30 min var 3:e timme 😁

2022-05-13
Ciccius
Ciccius
Bebis på 9 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...