App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Amning på natten!

Har precis fått första barnet och undrar lite kring hur andra brukar göra med amning på natten. Ammar ni i sängen, eller byter ni rum? Om här är någon som liggammar på natten, hur gammal var bebis när ni började med det??

2022-05-12
EmmaCarolina
EmmaCarolina
Bebis på 1 månader

Jag gick till annat rum i två första månaderna för att sittamning kändes bäst för mig och bebis och det tog så lång tid, ville sitta bekvämt! Plus det blev alltid lite blöjbyte och så. Samma gjorde min sambo som tar varannan natt (ger ersättning). Nu är bebis 5 mån snart och äter snabbt och ggn per natt så nu sitter jag i sängen med bebis liggande i knäet och det gör även min sambo.

2022-05-13
Hösten
Hösten
Bebis på 5 månader

Ammar i dubbelsängen, ibland sittandes och ibland liggammar vi. Liggammar jag så rullar jag en liten handduk och kilar in under honom på sidan så han inte ska kunna rulla över på mage när/om jag somnar. Det känns tryggare för min del. Han är tre veckor imorgon.

2022-05-13
LynnHJ
LynnHJ
Bebis på 1 månader

Jag liggammade med nyfödd fram tills att det vart lite mer regelbunden matning på natten, typ 5 månader. Ville undvika att det bara blev snuttande på bröstet på natten. Då gick jag över till halvliggande amning.

Håller med flera här att rulla över barnet känns knepigt. Hade dock en handduk under bebisen som jag rullade till en korv mellan oss och drog upp när jag vaknade till så vi låg mer face to face.

En stor räddning då man faktiskt kan halvslumra en stor del av natten och är lite mer utvilad än att ha behövt vara helt vaken vid amning.

Har känt bra att kunna erbjuda bröstet som tröst, snutt eller mat obegränsat under hela natten också när de är så små. Det går fortare än vad man tror så är de stora och sover stora delar av natten. Då är man som en zombie på morgonen istället ;-)

2022-05-13
ValSaar
ValSaar
Bebis på 6 månader

De första 4-5 veckorna hade vi babynest i sängen och lyfte upp och satt och ammade, men det blev så tungt efter de veckorna, jag var så fruktansvärt trött! Så då började vi samsova och liggamma istället, mycket bättre sömn för både mig och bebis 🙂 Hon är 4 månader idag 😍

2022-05-13
Pancakes
Pancakes

Går till ett annat rum, försökt liggamma några gånger men varje gång har jag slumrat till och är livrädd att råka typ rulla på bebis så hon kvävs så det tänker jag aldrig göra mer även om jag tycker att det vore toppen att liggamma.

2022-05-12
ThereseA
ThereseA
nyfödd bebis

Började tidigt med liggamning, alltid i dubbelsängen. Tog lite tid att få till det men när sonen lärt sig hitta bröstet och tekniken så gick det bättre. Det är enda amningsställningen som jag gör nu på natten men i början testade jag flera. Ibland har sonen legat kvar bredvid efteråt, som nyfödd i babynest och när han var äldre utan eller så har jag lyft över honom till moseskorg och senare spjälsäng. Andra natt-tips är att undvika tända starka lampor, prata så mycket och byta rum. Bara byta blöja om det är en bajsblöja och byta kissblöja på morgonen.

2022-05-12
Lindidreamer
Lindidreamer
Bebis på 5 månader

Liggammade i sängen från dag 1 tills han var 11 månader. Liggamning har alltid funkat bäst för oss! :)

2022-05-12
KarolinaE89
KarolinaE89
Barn på 1 år och 9 månader

Jag har liggammat sen dottern föddes och hör fortfarande i sängen på natten. Jag somnar alltid under amningen och det har gått bra. Det pratas ofta mycket om att man ska hålla sig vaken för säkerhets skull men för oss har det funkat att jag somnat/slumrat till 😊 man är ju så himla lättväckt med bebis bredvid sig ändå

2022-05-12
JSofie
JSofie
Bebis på 10 månader

Jag ammar alltid i sängen på natten, halvsittandes, eftersom jag inte får till det med liggamning trots tips och trix från BVC. Tycker det funkar väldigt bra ändå. Mannen sover som en stock bredvid. Både jag och bebis hade nog vaknat till för mycket om vi skulle bytt rum. Ibland slumrar jag till under amningen och vaknar en timme senare typ. Första barnet gick bra att liggamma på natten men jag minns tyvärr inte hur gammal hon var när jag började med det.

2022-05-12
Chall
Chall
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...