App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Vändningsförsök - moderkakan fram

Hej, Undrar om någon gjort vändningsförsök med moderkakan i framvägg? Jag ska bokas in på detta och är rädd för att det är svårare att vända när moderkakan ligger ”i vägen”.. samt att jag är rädd för att de råkar trycka för mycket på moderkakan så att den lossnar lite. Usch usch. Någon som varit med om detta? Lyckades försöket? Eller lyckades det inte? Tack för svar!

2022-05-10
mumtobe
mumtobe
Gravid i vecka 39

mumtobe: Ja, det borde ju vara enklare ju mindre bebisen är. För min del blev det kejsarsnitt. Har bara fina minnen från själva snittet, dock tyckte jag att återhämtningen var lite långdragen 😊

2022-05-11
Masvea
Masvea
Bebis på 10 månader

Jag gjorde ett lyckat vändningsförsök med moderkakan framtill. Allt gick bra! Det gjordes i vecka 37 ish och min dotter kom ett par dagar efter bf, 3.5 kg. Håller tummarna för att det ska gå bra för dig också 😊

2022-05-11
JSofie
JSofie
Bebis på 10 månader

Tack för svar! Tror min bebis väger ca 2,7-2,8 då borde vara ”enklare” då, men man vet ju aldrig.. blev det kejsarsnitt för din del i och med att vändningen inte lyckades? Gick det bra med kejsarsnittet?

2022-05-11
mumtobe
mumtobe
Gravid i vecka 39

Jag hade moderkakan i framvägg, reflekterade dock inte över dess position under graviditeten. Fick göra två vändningsförsök, båda misslyckades. Min bebis vägde ca 3. 9 när han föddes, så han var ganska stor (vilket kanske påverkade att de inte lyckades vända honom). Jag var väldigt orolig inför vändningsförsöken, men personalen var verkligen fantastiska. De gav förklaringar och uppdateringar som gjorde att jag kunde känna mig trygg med att bebisen mådde bra mm.

2022-05-11
Masvea
Masvea
Bebis på 10 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...