App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Foglossning efter förlossningen?

Hej! I vecka 30 började min foglossning på riktigt och jag har haft kryckor sedan dess. Nu är jag i vecka 37 och det blir bara värre, kan inte ens ställa mig upp med hjälp av kryckorna utan att hela bäckenet havererar, så nu sitter jag i rullstol till och med. Får som kramper i höfterna som sprider sig ner i ljumskar och lår, bara faller ihop av ren smärta. Jag är livrädd att detta inte kommer att bli bättre efter förlossningen, hur ska jag kunna ta hand om bebisen?! Min sambo är skittrött på att få ta hand om allt här hemma och han är väldigt tydlig med att han inte kommer vara ledig något mer än de första 10 dagarna efter förlossningen samt att han förväntar sig att jag sköter hemmet sen. Om foglossningen håller sig kvar kommer jag inte kunna bära bebisen och dessutom har vi trappa i huset.. sovrum och skötbord på övervåningen. Kan inte direkt hålla mig på övervåningen hela dagarna heller, jag måste ju också få i mig mat på något sätt :( Vad gör man om man inte kan få någon hjälp?

2022-05-09
Beaan
Beaan
Gravid i vecka 40

Nu hade jag inte så illa foglossning som dig. Sista månaden kunde jag knappt röra mig men kunde ta mig runt hemma.

Efter förlossningen, Iof tog jag kejsarsnitt, men jag kunde känna av vad som liknade foglossningsvärk 2-3 månader efter förlossningen. Det kom oftast på kvällarna efter jag hade varit igång hela dagarna. Då rörde jag mig mycket, promenader, bärande, hushåll och bebis.

Som sagt, kunde knappt röra mig sista månaden. En vecka efter ks kunde jag promenera 30 min varje dag och röra mig obehindrat hemma och den enda värken jag kände då var från ks.

Känn av kroppen och lär dig vad din gräns går så ska det nog gå bra. 💪

2022-05-11
NewGurl
NewGurl
Bebis på 12 månader

Jag kan bara skriva att du är en stark kvinna, kämpa för din lycka, du är värt det. Har du någon egen familj i närheten ta deras hjälp, bjud in hemma egna föräldrar (om hans gick bort) att hjälpa till när bebisen är framme. Jag är helt säker att han inte kommer våga bete sig nonchalant mot dig när ni inte är ensamma och att han kommer skärpa till sig. Vill han vara envis så kanske kan du i alla fall få hjälp av din familj och våga fråga... Mycket går att lösa. Om du älskar din kille får du bearbeta mycket med honom, kanske engagera lite mer hos bvc så han kanske mognar till rollen. Även om han inte ville ha barn så visste han hur barn blir till, ville han vara 100 säker att inte få kunde han ha avstått sex, eller hur? Trött på alla killars undanflykter, för att skapa barn behövs 2 människor.

2022-05-10
Amana
Amana
Bebis på 7 månader

Jag blir så ledsen för din skull. Nu vet jag inte er situation eller relation men av det du skriver så verkar han verkligen inte alls engagerad. Läste ditt inlägg för min sambo som blev chockad över hur man kan säga så som din kille gjort. Hoppas verkligen att du kan få hjälp och stöd från ditt nätverk. Snart kommer ditt barn som kommer vara den största kärleken i ditt liv. Önskar dig all lycka till! ❤️

2022-05-10
Foin
Foin
Gravid i vecka 28

Förstår han hur sjukt illa han prioriterar? Kan du be honom läsa detta inlägg? Han låter oerhört självcentrerad och egoistisk, utan den minsta tanke på dig och bebis. Tror du får ha ett ärligt snack med honom om vad som förväntas av honom, samma som förväntas av alla pappor det vill säga. Lyssnar han inte så tycker jag att du ska fundera på om han är värd din energi. En karl som inte förstår att hans rullstolsburna gravida fru är något som ska prioriteras är skräp. Tycker jag!

2022-05-10
smetana
smetana
Gravid i vecka 33

Ja han har ju semester i sommar men då har han gjort klart att han kommer vilja ha en del egentid plus att han ska renovera...

2022-05-10
Beaan
Beaan
Gravid i vecka 40

Tillägg: sökte på försäkringskassans hemsida och verkar som att du kan vara sjukskriven från föräldrarledigheten. Så antar att det är bra att diskutera med BM/läkare om eventuell sjukskrivning efter förlossningen?

2022-05-10
Issis
Issis
Gravid i vecka 35

Å låter som att du har en otrolig jobbig situation! Hoppas foglossning släpper snart för dig efter förlossningen.

Har ni gått någon föräldrarkurs eller liknade? Hos vår BM har vi fått med oss en lapp med punkter att prata om innan förlossningen och föräldrarskap och relationen? Tror det finns någon checklista på libero också om det?

Inte långt kvar till sommaren; han kanske kan ta ut semester? Sedan får man väl även ta ut 30 dubbeldagar om man vill… Tänker om han är orolig för minskad inkomst.

Lycka till och hoppas det går bra för dig!

2022-05-10
Issis
Issis
Gravid i vecka 35

Usch det låter inte så roligt. Hoppas han ändrar sig när den lilla dyker upp ❤ Man är alltid två om att sätta ett nytt liv till världen...Styrkekramar till dig!

2022-05-10
Blomman21
Blomman21
Bebis på 7 månader

Tyvärr tror jag grundproblemet ligger i att han egentligen inte ville ha barn och han tycker det är lite mitt fel att jag blev gravid, han sa en gång att han trodde att jag hade koll på min ägglossning 🤣 som att det bara är mitt ansvar liksom. Samtidigt ville han absolut inte att jag skulle göra abort men då var jag tydlig med vad det innebär.

Andra runt omkring bryr sig mycket mer än vad han gör. När folk frågar honom hur jag och magen mår kan han svara "inte vet jag, det är inte jag som är gravid"....

2022-05-10
Beaan
Beaan
Gravid i vecka 40

Jag hade väldigt ont i nedre delen av ryggen, hade svårt att sitta , ligga ner och resa mig upp ur sängen gick inte, fick rulla upp på nåt konstigt vis. Allting försvann direkt efter förlossningen. Hoppas verkligen det släpper för dig, låter väldigt jobbigt. Sen måste jag säga herregud vad är det för fel på din gubbe! Klart han ska hjälpa till!! Allt du ska tänka på är bebis och dig själv. Sen vår bebis kom har min man skött mat, städ, disk, handling mm. Det är en självklarhet, en liten nyfödd tar mkt tid och energi och du ska inte behöva tänka på nåt annat. Du behöver ju också vila och återhämta dig från förlossningen och en 9 månader lång graviditet...Det blir enklare efter några månader, då kan man hjälpas åt mer. Stor kram till dig, hoppas du slipper ha ont och att han skärper till sig! ❤

2022-05-10
Blomman21
Blomman21
Bebis på 7 månader

Jag hade foglossning som värst i svanskotan första barnet, det försvann helt och hållet ca 9-10 mån efter förlossningen även om det var lite bättre än under graviditeten, hade svårt att sitta för länge osv🥲 Är nog tyvärr väldigt svårt att förstå om man inte går igenom det själv

2022-05-09
Idaa96
Idaa96
Gravid i vecka 39

Han verkar tro att allt försvinner direkt och att att man kan köra på som vanligt efteråt. Han följer med till barnmorskan men vet inte om han tar in informationen. Hans föräldrar finns tyvärr inte i livet längre så där kan jag inte få någon stöttning....

2022-05-09
Beaan
Beaan
Gravid i vecka 40

Det ska ju försvinna efter förlossningen, men oavsett om det gör det eller inte så tycker jag att din karl får ta och skärpa sig. Hur kan han klaga på att DU har ont? Så ont att du behöver rullstol! Han ska självklart hjälpa till med hushållssysslor, minst lika mycket som du, med tanke på att din kropp kommer behöva ett bra tag att återställa sig, oavsett foglossning eller inte. Har du pratat med din BM om detta? Följer han med på besöken? Kanske hon kan ge honom en liten avhyvling? Alternativt om du kan prata med hans familj - typ hans mamma eller dylikt? Så kanske hon kan prata vett i honom. Det ska såklart ligga i hans intresse att du och bebis mår bra.

2022-05-09
smetana
smetana
Gravid i vecka 33
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...