App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Gravidkläder, hur ska man tänka?

Hej! Jag beställde hem en hög kläder som kom igår. Bland annat mammabyxor i 3 olika storlekar då jga var osäker vilken som skulle passa. HM Skinny fit. L sitter bra, tight, men det är ju modellen. Vet dock inte hur mycket mer magen kan växa i dem..Den sitter åt nu, men jag är osäker hur mycket de töjer sig. XL känns lösare nu och ålar sig ner lite från magen när man går i dem. Däremot känns de bekvämare över magen och har massa utrymme kvar att växa i så att säga. Känns som att L hade så himla kort mudd medan XL hade längre sån som täcker magen bättre. Ska man ta den större eller mindre storleken? Bra nu, tight sen. Eller lite stort nu men bättre sen? Vill inte behöva köpa nya byxor sen mot slutet..... Hjälp 😫

2022-05-05
Fjällsippan
Fjällsippan
Gravid i vecka 27

Med tanke på hur kort tid man har stor mage så kan man ju fundera över om det är värt pengarna att köpa gravidkläder? Jag har klarat mig med vanliga stretchiga leggings i båda graviditeterna, kan t o m ha mina vanliga jeans fast med en gummisnodd i knapphålet och jag har STOR mage nu och hade stor mage sist. Med en tunika eller lång tröja över så funkar det. Jag var inte direkt smal innan graviditeten heller, kanske därför jag i princip kan ha mina vanliga kläder.

2022-05-10
AnnaElisa81
AnnaElisa81
Gravid i vecka 28

Håller med nedan, klänningar = bäst! Sen köpte jag endel på second hand, typ 20kr/plagg på röda korset, riktigt bra. När ungen är ute ville jag verkligen inte ha något gravidplagg kvar överhuvudtaget. Då köpte jag amningskläder på second han istället :D

2022-05-06
Henny1
Henny1
Bebis på 12 månader

Om du gillar klänningar o kjolar så rekommenderar jag att du bär det eftersom du även kan ha dem efter graviditeten! Jag köpte 2 par gravidbyxor på rea på HM en storlek större än vad jag hade innan jag blev gravid. Tror de kostade typ 70 kr styck eller nåt. Har mest burit kjol eller vardagsklänning men känns skönt att ha byxor att ha på sig ibland. Sista veckorna har gravidbyxorna blivit lite trånga runt magen så då har jag vikt ner "mag-delen" och satsat på lite längre tröjor som täcker magen. Är glad att jag bara köpt 2 st "gravid-plagg" eftersom graviditeten går så fort och jag hellre lägger ner pengar på annat. Jag skulle rekommendera att du köper byxor som passar och sen viker ner magdelen mot slutet eller bara kör på kjol då typ!

2022-05-06
Tamara57
Tamara57

Byxorna i L satt jättebra över min rumpa, men sitter tight som fan över mina smalben. Känns inte som att de kan töja sig så mycket mer i mudden dock. Testade byxorna igår typ 20 min medan jag provade resten av tröjorna jag beställt (och lät sambon också se dem). Hade märken på insidan av vaderna från sömmarna på byxorna. Så det känns inge vidare....

XL satt bra i benen och var lösare över magen, men hasar ner lite när jag går. Sitter inte heller lika bra över stjärten. Tänker dock att det går till sig när jag sen växer lite till.

Jag kommer troligtvis behålla byxorna i XL, även fast de var lite stora. Har ingen affär i närheten som säljer gravidkläder. Fick vänta över en vecka på min beställning från H&M. Så jag tror jag kör på detta nu. Sammanlagt 1 par jeans och 3 mammatröjor, plus 1 ny kofta som jag också köpte. Koftan kan jag dock fortfarande ha som icke-gravid. Hade nog köpt den hur som helst om jag hade sett den vid ett annat tillfälle.

Det kombinerat med tröjor jag har sen tidigare, plus 2 klänningar borde jag klara mig på.

Till sommaren lär jag köpa till någon till luftig klänning bara så man överlever sommaren. Men jag tar det problemet då när jag vet hur stor jag är.

Och jo förresten, tack vad fina ni är som ger mig så bra förslag

2022-05-06
Fjällsippan
Fjällsippan
Gravid i vecka 27

Jag blev gravid i april , magen började synas i juli. Hade höga kjolar o toppar till.
Sen när det blev kallare så köpte jag gravidleggings som inte var för tajta, absolut inte bekvämt.
De hade jag sen resten av graviditeten, köpte väl 5-6 par, hade de även på jobbet,
Använde stickade klänningar till, längre tröjor. Sååå skönt !
Sen köpte jag ett par svarta gravid jeans som inte var som jeans utan mer en bomullsbyxa med jeanskänsla. Älskade de, men de använde jag bara om man ville ”klä upp” sig lite.
Tips, ta ingenting tajt. Varken leggings eller byxor. O absolut inte tight fit.
Man vet inte hur stor man blir.

Nu köpte jag mina byxor o det på Ullared o det var super kvalite o super billigt.

2022-05-06
Sofieeva
Sofieeva
Bebis på 16 månader

Jag skulle inte rekommendera skinny jeans, köpte det förra graviditeten o har inte ens använt dom den här gången. köp leggings, funkar till allt, plus skönt att ha efter graviditeten när d dröjer innan du kan få på dig dina vanliga kläder. Finns ju alla slags modeller nu på hm. Ribbade, vida, tighta etc. Nu till sommaren tänkte ja beställa en tubkjol o cykelbyxor o köra på linne Elr T-shirt till. För mig har d funkar med samma storlek som innan, men olika för alla så där får du nog prova dig fram. Lägg inte så mkt pengar på dyra gravidkläder, du kommer bara ångra dig sen.

2022-05-06
BFnov19
BFnov19
Gravid i vecka 35

Also: Mina vanliga jeans slutade passa för typ 5 veckor sedan, men har härdat med en hårsnodd, men inte det kan rädda mig längre, min mage har växt för mycket. Har levt i samma 2 klänningar i över en vecka nu i väntan på mina kläder 😅

2022-05-05
Fjällsippan
Fjällsippan
Gravid i vecka 27

Förtydligande:
Beställde 1 modell gravidbyxor i 3 olika storlekar (i M, L samt XL) då jag var osäker vilken storlek jag behövde.

Köpte även några gravidtröjor, flera olika modeller, i 2 olika storlekar vardera (M och L). Kommer behöva jeansen rätt länge tror jag. Bor högt upp i Norrbotten och vi får sällan så mycket värme under sommaren haha 😅

Efter att ha sållat igenom min klädhög kommer jag behålla ett par byxor (bara jag lyckas välja rätt storlek) samt typ 5 tröjor sammanlagt. Vissa tröjor jag köpte hade så himla knäpp passform. Det tillsammans med några tröjor sen tidigare klarar jag mig hela tiden ut. Kommer nog skaffa några enkla klänningar närmare sommaren, men just nu behöver man ha långbyxor. Har fortfarande inte satt undan vinterjackan 😅

2022-05-05
Fjällsippan
Fjällsippan
Gravid i vecka 27

Köp inte för mycket gravidkläder är mitt råd. Allas magar växer olika och blir olika stora. Själv kunde jag ha alla mina vanliga kläder genom hela graviditeten då jag knappt fick mage trotts lång och smal kroppsform. Sista 3-4veckorna hade jag oftast bara vanligt underställ/långkallingar plus linne på mig då jag bara gick hemma på graviditetspeng pga fysiskt tungt arbete.

2022-05-05
Lamrk
Lamrk

Nu kommer sommaren, så varför inte mammaunderbyxor (som går upp till magen) och klänning/kjol?
Alt. leggings?

Nu är vi alla olika så det är svårt att säga, vissa får svullna ben o fötter, andra inte.
Jag köpte mammabyxor i M o L från Uniqlo, använde bara M, magen blev större men "mudd delen" för magen töjde sig så inga problem att komma i byxorna i övrigt.
Kolla in andra butiker och sortiment, du kanske kan hitta ett par som är mittemellan. Personligen föredrog jag Uniqlos över HM. Sen körde jag på leggings från H&M, de finns ett par med lite bredare resor som kostar ca 99 kr som jag fick över magen utan att det såg konstigt ut.
Dessa leggings användes även efter graviditet.

2022-05-05
Lillaline
Lillaline
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...