App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Jobba på särskola som gravid

Hej! Som rubriken lyder så jobbar jag som elevassistent på en särskola med barn som har väldigt stora behov. Barnen är utåtagerande, slåss, sparkas och bits. Beteenden kommer helt utan förvarning och jag har redan fått diverse slag och sparkar i magen. Såklart är det inte barnens fel men man blir orolig för sin graviditet och sitt lilla hjärta i magen. Jag vet inte hur jag ska ta mig till när det kommer till mitt jobb och min graviditet. Jag undrar om någon har erfarenhet av att jobba på särskola eller förskola eller liknande där ni kanske varit i samma sits på jobbet och hur ni gjort ? Jag är alldeles för tidigt gången för att gå hem men jag känner inte heller att jag kan jobba med dessa uppgifter senare u graviditeten då ett slag eller spark kan leda till katastrof. Snälla kom med era erfarenheter 💙 tack!!

2022-04-29
Alle123
Alle123
Gravid i vecka 17

Till: Emmasthlm

Är det för att det är förskola som de stänger av dig? För jag jobbar på HVB och är orolig för både corona och våldsamt beteende.

2022-05-25
Blomman12
Blomman12
Gravid i vecka 22

Denna kommentar har tagits bort av dess författare.

2022-05-25
Blomman12
Blomman12
Gravid i vecka 22

Jag jobbade på särskola under min graviditet med utåtagerande barn precis som du. Jag var beräknad i början på oktober och det fanns ingen möjlighet att omplacera mig så jag blev beviljad graviditetspenning samt att jag gick på semester innan det. Så jag gick hem veckan innan midsommar och födde 7/10.
Prata med din chef så blir det säkert bra 😊

2022-05-01
Emliew
Emliew

Nu jobbar jag inom vården men i formuläret för riskbedömningen ingår frågor om risken att utsättas för våld. Se till att ha med en facklig företrädare på den träffen så att du får stöttning. Åtgärderna ska inrikta sig sedan på att du inte ska utsättas för våld och då är det antingen att dina arbetsuppgifter förändras, omplacering eller att du tas ur arbete om chefen inte har några andra arbetsuppgifter att erbjuda. Sen har du ju coronafrågeställningen som nämnts här också. Lycka till!!!

2022-04-30
Lindidreamer
Lindidreamer
Bebis på 6 månader

Jag arbetar på förskola och min chef kommer stänga av mig i vecka 20 pga corona, så tänker att prata med din chef och be hen göra en riskbedömning redan nu men annars kanske du också blir avstängd i vecka 20?

2022-04-29
Emmasthlm
Emmasthlm
Gravid i vecka 21

Arbetsgivaren måste göra en riskbedömning. Så fråga när det är dags för er att göra en!

2022-04-29
Tezz bf2juli
Tezz bf2juli
Gravid i vecka 40

Hej,
Jag hade nog pratat med chefen, då de har en skyldighet med säkerhetsåtgärder under graviditet. Kanske att du blir omplacerad eller hemskickad.
Och kan inte chefen svara eller svaret inte känns bra/vettigt, så hade jag vänt mig till facket :)

2022-04-29
Hurricane
Hurricane
Gravid i vecka 26
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...