App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Platt bakhuvud..

Mitt barn är 4 månader och har alltid avskytt att ligga på magen, trots det så har vi ändå haft honom på mage det som går och varit noga med lägesändringar. Men nu lägger man honom med huvudet på sidan, men han vrider det hela tiden och vill ligga på bakhuvudet. På dagarna ligger han aldrig på bakhuvudet, då man har uppsikt och kan ha honom på sida. Det känns hopplöst..Någon som har haft samma och blivit hjälpt av en sån Mimoskudde och hur länge har det isf tagit innan huvudet återfått en rund form? Eller har andra tips...

2022-02-25
okänd933
okänd933
Bebis på 7 månader

att barn i årtionden har klarat sig utan kudde är för att barn sov på mage länge, länge tills man upptäckte risken för psd om de sover just på magen.
Så låt barnet sova på sidan tills huvudet rättat till sig.
Lägg på sidan, med ett badlakan som rullats till en korv - bakom ryggen. Efter amning/matning/blöjbyte lägger man barnet på andra sidan och flyttar rullen/korven till andra sidan. Så håller man koll på att barnet sover på sidorna men inte enbart ena sidan.

2022-05-10
solskensmamman
solskensmamman

Vår son hade platt bakhuvud länge. Han avskydde att ligga på mage. Det ordnade upp sig när han började sitta ☺️

2022-05-09
Emsch
Emsch
Bebis på 16 månader

Har bvc tittat och bekräftat platt huvud?
Min pojk sov alltid på sidan sedan nyfödd, lyckades aldrig få honom somna och sova på rygg. Efter ett tag tyckte jag han fick lite platt bakhuvud och blev orolig men bvc fick lugna mig på flera besök att det inte är något att oroa sig över och att det går bort av sig själv. Vilket det gjorde 😊

Tror de har någon gräns när de räknar det som platthuvud och man får hjälp. Tror de flesta små får lite platt där bak på huvudet som sedan försvinner när de blir lite äldre o kan rulla runt, ligga på mage, krypa, sitta osv.

2022-05-07
NewGurl
NewGurl
Bebis på 12 månader

Min son sover på sidan på dagarna och har alltid gillat det. Har ej fått platt huvud.

2022-05-06
VickanK
VickanK

Min son hade också problem med platt bakhuvud...kände dock att plånboken inte räckte till för en mimoskudde och har läst massa om att panda kudde kunde göra det värre. Så köpte en sidokudde från doomoo, är som en lite kilkudde som gör att de ligger kvar på sidan. Min son älska den!!!! Och nu vid 6 mån är han nästan helt "rund" om huvudet igen, samt att han sovit sååå mycket bättre på sidan 😊

2022-05-05
Emmadenice
Emmadenice
Bebis på 6 månader

Tycker inte du ska vara för orolig.. det går bort av sig själv. Mimoskudde eller kudde med nedsänkthål i är absolut bra och vi använde det ett tag när hon sov eller när man bytte blöja. Alla barn i årtionden har klarat sig utan "Mimoskudde" så blir inte för orolig, det kommer gå bort.

2022-02-28
Bebis på 16 månader

Och låt barnet sova på sidan även på natten.
Att rekommendationen är att inte sova på magen = sidan är ok och rygg är ok.

2022-02-26
solskensmamman
solskensmamman

Se till att ni får komma till fysioterapeut. Remiss kan skickas från BVC. De mäter var plattheten sitter och hur stor den är, samt följer upp förändringarna. Då får ni anpassade råd och övningar för just er. Vår son hade en viss platthet och vi körde mimos efter rekommendation från fysioterapeut. Funkade toppen men tog några månader.

2022-02-26
Siggy
Siggy
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...