App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Sluta nattamma

Hur gjorde ni när ni sluta nattamma? Dotter fyller 1 år och nästa vecka och känner att det kanske är låga att sluta med det.

2022-01-25
Idawe98
Idawe98
Barn på 1 år och 9 månader

Vi slutade precis med att ge ersättning nattetid... Kan tänka mig att man gör liknande när man ammar. För att inte skapa någon ovana så erbjöd vi inget substitut som typ vatten.

Utan när dottern vaknade, så talade vi om att det var natten, att man sover på natten och att vi äter på dagen. Och sen la vi henne ner igen. Det gick inte hem så väl, och första tre nätterna fick vi sitta vid sängen i 3-4 timmar i stöpet och bara prata lugnande, klappa och medla om att det va natt och sovdags, för att hon blev rasande och hade panik. Det är skitjobbigt att gå igenom, men så länge man är där, talar lugnande och inte själv tappar tålamodet så tar barnet ingen skada enligt vår BVC.

Det blev lättare efter varje natt som gått och efter 5 nätter började hon sova natten igenom utan uppvak.

Om man ska köra den metoden, så rekommenderar jag att man börjar på helgen, så att man dels kan turas om och dels ta igen sin sömn på dagen när lillen sover. Det behövs!

2022-01-27
Elajni
Elajni
Bebis på 8 månader

Vi ”ryckte plåstret”. Gick över från amning till välling som den andra föräldern gav (så inte jag som ammande var ett alternativ). sedan slutade hon vakna efter bara ett par nätter och sov såå mycket bättre. Hoppas det går bra för er hur ni än väljer att göra :)

2022-01-25
Johanna S
Johanna S
Bebis på 9 månader

Vill också veta, helst hur man får till det utan gråt då min tjej blir så fruktansvärt ledsen att hon inte får luft.
Hon är 1 år och 6 månader och jag har alltså inte lyckats sluta nattamma än. 😅

2022-01-25
Idisen
Idisen
Barn på 2 år och 4 månader

Jag minns inte exakt, märkte runt 9 mån att dottern slutade vakna för en matning och valde att inte väcka då. 2 andra smälte samman (hon vaknade närmare och närmare på och jag valde även att väcka henne närmare på den första matningen). Den sista var svårast att bli av med och då fick dottern mindre och mindre ersättning dvs jag minskade med cirka 20ml varje 2-4 dagar tills det var jätte lite som hon fick. Sen efteråt om hon vaknade någon gång på natten så erbjöd jag vatten istället vilket hon tills slut hade i en sugrörsflaska vid sängen så hon kunde dricka själv. Dottern slutade med ersättning på nätterna helt kring ett år. Jag valde att hjälpa henne med det för att jag var orolig för hennes fina tänder:). Jag vet inte hur man avslutar när man ammar, antar man får försöka minska också eller erbjuda vatten/hjälpa somna om utan något.

2022-01-25
Amana
Amana
Bebis på 13 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...