App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Dumt att pumpa ut mjölk innan bebis kommit?

Hej, har sjuka mängder "mjölk" (ser mer ut som nå gult grumligt, är väl råmjölk) och är snart i vecka 25. Idag så råkade jag luta mig så att ena bröstet klämdes till och det SPRUTADE ut mjölk typ 2 meter. Fick panik och var helt förskräckt! Det sipprar lite hela tiden och det är störigt. Vill typ mjölka ur brösten men är rädd att öka på mjölkproduktionen ännu mer och få mjölkstockning eller att det till och med ska vara farligt i och med att jag bara är i andra trimestern fortfarande. Är detta ens normalt? (Ska diskutera med min barnmorska oxå såklart). Har ni erfarenhet av att mjölka ur råmjölk o spara i frysen medans bebis är i magen? Tänkte inte än men när jag är i vecka 35 typ?

2022-01-21
Tamara57
Tamara57
Bebis på 6 månader

Jag skulle råda dig att köpa medelas mjölkuppsamlare. När jag ammade så hade jag allltid det på det andra bröstet eftersom det läckte så mycket där. Antar att du kan ha sådana och sen frysa in den mjölken om det blir några större mängder.

Mjölka inte ut eftersom det kan öka produktionen. Men det kan ju vara en bra ide att skaffa sig/ låna en pump i samband med att barnet kommer eftersom då kanske det blir mjölkstockning efter det.

Det är inte kul att få så det kan vara bra att förbereda sig på.

2022-01-28
ma78
ma78

Tror du kommer mjölka igång en produktion och det känns lite tidigt än.
Köp två mjölkuppsamlingskupor och frys in det du fångar upp med dem.

2022-01-27
ballongvisp
ballongvisp
Barn på 1 år och 8 månader

Kunde också få ut vätska från typ v 25. Du skriver att du vill mjölka ur men tänk på att det inte kommer ta slut eller försvinna utan snarare som du skriver sätta igång en mjölkproduktion. Dock vet jag inte hur det funkar, det går ju att dra igång mjölkproduktion utan att ha fött barn men tänker på andra sidan att du vill ha råmjölken de första dagarna till ditt barn då det är anpassat med innehåll i proportion till vad barnet kan få i sig och när mjölken väl rinner till är näringen inte lika koncentrerad. Har aldrig hört om någon som mjölkat råmjölk innan barnet är fött, skriv gärna vad din barnmorska sa om det!

2022-01-24
ChatNoir
ChatNoir
Barn på 2 år och 5 månader

Har ingen erfarenhet, har själv inte fått en enda droppe. Antar att det är individuellt, men längtar! Har iaf läst att det ska vara JÄTTEBRA så spara spara spara. Tror jag läste att det håller upp till sex månader☺️

2022-01-22
Min lilla regnbåge
Min lilla regnbåge
Bebis på 7 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...