App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Vägrar äta

Min son är snart 7 månader och jag har i en månad nu gett honom lite gröt och puré varje dag. Han vägrar dock och kniper ihop munnen. Försöker göra det till en positiv upplevelse genom att låta honom gägga och hålla skeden själv ibland samt att jag äter samtidigt så han ser att jag tycker det är gott att äta. Vill verkligen inte tvinga i honom när han så tydligt visar att han inte vill, men hur ska han någonsin lära sig äta om han aldrig får i sig något. Trodde att det skulle bli bättre med tiden men det har inte skett någon förbättring alls hittills... Tips någon?

2022-01-21
Juliabarn1
Juliabarn1
Bebis på 10 månader

Vad använder du för gröt ?
Min dotter vägrade i början, fick testa allt möjligt. Blanda med katrinplommon, ibland ville hon ha 50/50 på skeden. Ibland inget alls. Detta var då mild havregröt från Semper. Sen fick jag tips om fruktgröten från Semper , första 2-3 gångerna fick ja göra som innan. Men till slut ville hon endast ha gröten o jag späder alltid ut den med mer vatten så den inte blir klibbig.
Har sparat glasburkar från barnmat som jag brukar flytta över gröten till om hon vägrar och då går det, ibland har man flyttat över till klämmis från twistshake.

Nu på senare tid vill hon bara ha gröten som den är, med frukt på sidan om.
Det kommer, det kan vara smaken, konsistensen.

2022-01-21
Sofieeva
Sofieeva
Bebis på 16 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...