App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Corona och gravid

Hej, jag har fått corona och jag pratade med min bm gällande detta. Hon sa att det inte var någon fara när man var i vecka 12 men hon lät väldigt osäker. Därför undrar jag vad era bm har sagt vid liknande situation? Läste att någon fått blodförtunnande sprutor att ta? Varför gör man det? Blir jätteorolig.

2022-01-20
Mellaann
Mellaann
Gravid i vecka 30

Hej! Jag är gravid i vecka 8 och har covid. Har fått blodförtunnande sprutor. Kram/Jessica

2022-01-20
Jessie88
Jessie88
Gravid i vecka 25

Jag fick covid för ca 3 veckor sen och min BM sa att det inte var någon fara för barnet såhär tidigt så länge jag själv inte blir superdålig och det far illa av att min kropp fallerar. Hon var säker på sin sak och väldigt lugnande. Hon rådde mig att ta febernedsättande om febern blev för hög (39-40 grader) och långvarig eftersom hög feber en längre tid inte är bra. Däremot behövs det inte om man bara har någon grads förhöjd temperatur.

2022-01-20
aenm
aenm
Gravid i vecka 36

Jag fick lindrig covid kring v.30 och min bm sa att dom endast skulle göra ngn extra koll om jag varit mycket sämre, men ta kontakt med barnmorskemottagningen igen om du känner dig osäker 😊

2022-01-20
Äppl1
Äppl1
Bebis på 1 månader

Jag fick Corona när jag var gravid i v 6. Då fanns det ingen information som finns idag.
Jag fick inget för det utan fick vara hemma som vanligt.
Blodförtunnande sprutor tar man i förebyggande syfte, dels för att minska risken för blodproppar etc.

2022-01-20
Sofieeva
Sofieeva
Bebis på 16 månader

Jag är i vecka 17 och fick positivt provsvar förra veckan. Jag pratade med min barnmorska, och hon pratade med läkaren som utifrån min journal bedömde att jag ej behövde sprutorna 🤷🏼‍♀️ Vet dock inte vad de gör bedömningen på.

Min corona var som en kraftig förkylning i strax över en vecka, med feber på två dagar.

2022-01-20
Decemberunge
Decemberunge
Gravid i vecka 35

Som gravid har man större risk att få blodproppar och corona ökar den risken. Jag vet inte om alla behöver ta blodförtunnande sprutor eller om det bara gäller en riskgrupp av gravida, alltså folk med ett för högt BMI eller över en viss ålder. Prata med din barnmorska om du är orolig, och ställ frågor!

2022-01-20
Collan
Collan
Gravid i vecka 24
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...