App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Blodförtunnande spruta

Hej, jag är i v.9 med första barn. Jag blev sjuk under veckan men mår bra, fick positivt på Corona testet. Ringde barnmorska och fick remiss för blodförtunnande spruta. Jag har tagit de i två dagar nu men det svider när jag tar de och det är svårt att sticka tycker jag. Någon mer med samma erfarenhet? Hur länge behöver man använda dessa sprutor?

2022-01-19
Gravid i vecka 27

Jag tar också sprutorna, behöver ta de i 14 dagar. Det svider mycket och gör ont för mig också, men tar ju hellre det än blodproppar :)

Till mig sa de att man behöver ha minst en till riskfaktor utöver graviditet + covid. Exempelvis BMI över 30, blodproppar i familjen eller varit sängliggande hela första dygnet med covid-19.

2022-01-21
Rebeccawi
Rebeccawi
Bebis på 2 månader

Min kille tar sprutan på mig. Ska ta i 3 veckor.

2022-01-20
Jessie88
Jessie88
Gravid i vecka 25

Jag är i vecka 17 och fick positivt provsvar förra veckan. Jag pratade med min barnmorska, och hon pratade med läkaren som utifrån min journal bedömde att jag ej behövde sprutorna 🤷🏼‍♀️ Vet dock inte vad de gör bedömningen på.

Min corona var som en kraftig förkylning i strax över en vecka, med feber på två dagar.

2022-01-20
Decemberunge
Decemberunge
Gravid i vecka 35

Hej!
Förstår att du har det kämpigt, jag klarade aldrig att sätta sprutan själv, min man fick göra det. Jag fick testa olika då jag led ganska mycket av en sort, olika tjocklek på nål och vätskan "känns" annorlunda då den fördelar sig på olika sätt under huden. Om du har ont så se om du kan få prova nån annan sort ❤️

2022-01-20
NannaElla
NannaElla
Bebis på 16 månader

Jag undrar också om alla ska ta det eller om det endast är om man blir sängliggande. Och om man har något mer som tex övervikt eller annan bakomliggande sjukdom som kan bidra till blodpropp? Jag har varit hemma i flera dagar nu med symptom men test svaret kommer aldrig. Så när testsvaret kommer kanske jag iallafall varit hemma i snart 7 dagar är det värt att få sprutorna då?

2022-01-20
Nybliven mamma
Nybliven mamma
Gravid i vecka 29

Behöver alla gravida ta blodförtunnande sprutor vid covid? 😬

2022-01-20
Collan
Collan
Gravid i vecka 24
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...