App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Skäms för att säga att jag är gravid, igen.

Hej. Av någon obegriplig anledning har ångest börjat komma krypande och rädsla för vad alla ska tycka. Vi har en svart 10 månaders och väntar nu vårat andra barn. Vi är överlyckliga och tycker det känns fantastiskt. Vi trodde givetvis aldrig att det skulle gå såhär snabbt i mellan, men nu gjorde de det. Vi fick flera missfall med första och fick försöka över ett år efter det, jag är även inte pur-ung än så att säga, så vi sa till varann att det får ske när det sker men vi ville inte använda skydd. Sen blev det på första "försöket". Det fanns inte en del i oss som ville göra abort eller liknande, dels för att vi vill ha fler barn men också med tanke på vår bakgrund så visste vi ju inte ens om vi skulle få behålla denna. Nu är jag i slutet på v 13 och allt ser bra ut såhär långt. Men!! Jag har sån extrem ångest över vad folk ska tycka.. Jag vet inte varför ?! Jag är inte en sådan som bryr mig egentligen, men nu gör jag det. Var på ultraljud igår och då säger bm "ojda, de va snabbt jobbat du" när jag nämnde att vi hade en 10 mån hemma. Säkert helt harmfullt menat men det etsade sig ändå fast, när det för oss inte var snabbt jobbat. Vi ha haft samlag typ en- två gånger sen vi fick barn då han varit så krävande att vi ha omöjligt kunna tagit tid för varandra. Så en sådan kommentar tär verkligen på mig än om de inte är illa menat, utan bara för att "vi ha inte jobbat snabbt", hade inte ens fått regelbunden mens än! Någon som ha fått barn tätt och kan dela med sig av hur folk reagerade när ni berättade och vad ni sa? Eller bara någon som vill peppa 🙈 jag vill inte känna att jag typ skäms, för varför ska jag göra det? Jag vill bara vara lycklig och sprida vår nyhet utan att folk ska komma med dryga kommentarer...

2022-01-19
Annliss
Annliss
Bebis på 13 månader

Det finns alltid folk som säger konstiga saker. Vi va gifta i 8 år innan vi fick barn. Vi kände oss inte redo innan 🙂 när vi väl sa att vi ska ha barn tyckte många de va på tiden 😁 det viktiga för mig va mina nära och käras känslor, de e ju de som ska va inblandade i bebisens liv. Och alla dom var överlyckliga så sen får andra kommentera vad som vill 😁

2022-01-24
Ciccius
Ciccius
Bebis på 9 månader

Förstår inte varför folk ska ”tycka” så mycket om just barn, uppfostring, amning, graviditet och hej o hå. Min bästa vän hade samma resa som du, svårt att få barn och sedan efter förlossningen blev hon ganska snabbt gravid igen. Jag är såååå glad för deras skull! Om de är glada är väl jag glad tänker jag. Varför skulle man tycka annat? Man är ju med i ned och uppgång och ju fler uppgångar desto härligare blir livet! ;) nej, ryt till om det är någon som lägger sig i och var stolt och glad för det lilla liv som ni så gärna vill ha. Kram!

2022-01-24
mumtobe
mumtobe
Gravid i vecka 38

Mina är inte riktigt så täta men jag har 3 barn som är födda -13,-15 och -17 så ganska tätt mellan men jag var 35 när första barnet föddes så då var det bara att köra på. Efter tredje barnet så sa vi att nu får det räcka, man ska ju räcka till för dem och sen kände jag att åldern spelar roll.

Det var jobbigt de första åren och nu när "lillan" har blivit 4 år så får jag sova hela nätter, det är väldigt skönt men jag känner ju nu att det är skönare att ha det överstökat nu än att behöva börja om igen på nytt med småbarn efter några år.

Grattis till magen och underverket!

2022-01-23
ma78
ma78

Känner igen mig för jag blev gravid när första var typ 5 månader gammal och jag ammade fortfarande. Det var lite skämmigt när jag precis kom tillbaka till jobbet att berätta att jag ska på föräldraledighet sen igen. Men sen efter andra så fick det bli som det blev och folk kommer med kommentarer ”har vi ingen tv hemma? Eller har vi ingen el på i huset? Jag brukar faktiskt nu när vi väntar en oplanerad femma, att nej, vi har ingen tv och ja, vi gillar spara pengar på elräkningen.. så brukar folk liksom inte ens skämta om det. Folk tar ju saker och ting beroende på vilket inställning man själv har. Lycka till!

2022-01-23
flingan32
flingan32
Gravid i vecka 37

Tack för alla era fina kommentarer och pepp ❤️❤️ är så otroligt glad givetvis och högst förberedd på att det kan komma att bli tufft 🙈❤️. Vill väl bara att glädjen och gratulationerna med barn nr 2 inte ska försvinna och ersättas med roliga skämt om att man "ha legat i". Som ex det kändes när vi gjorde kub nu i v13 så säger bm skämtsamt "ojda, det var snabbt jobbat". Inget illa menat säkert, men kommentaren gnagde lite och jag kände behov att behöva ge en förklaring typ. Det fick mig att tänka, hm, är det såhär det komma vara..

2022-01-21
Annliss
Annliss
Bebis på 13 månader

Denna kommentar har tagits bort av dess författare.

2022-01-21
Annliss
Annliss
Bebis på 13 månader

Grattis till graviditeten! Har liknande bakgrund som er innan vi fick vårt barn, och jag och min sambo har resonerat ungefär som er, att nästa barn är välkommet när det kommer eftersom vi lärt oss den hårda vägen att det inte går att planera precis som man vill.

Om du får kommentarer från omgivningen kanske du kan tänka att det är dom som är naiva? Du vet ju att det inte är så lätt att planera och är dessutom glad över det barn du väntat, det är det som är viktigt. Dessutom tror jag era barn kan ha jättemycket glädje av varandra eftersom de kommer vara så nära i ålder, även om första tiden såklart kommer vara krävande med två små.

2022-01-21
LilyLulu
LilyLulu
Bebis på 5 månader

Grattis till graviditeten:) jag har själv en 10månaders nu och är i vecka 25 😊 Så det kommer skilja 13-14 månader på våra solstrålar :) Vi är lite äldre och har inte tagit det föregivet att det skulle gå så enkelt att bli gravida så vi kör nu! Kommer bli några jobbiga månader/år så klart men det får alla tänker jag! Jag skiter i vad folk säger för oss kommer detta bli super bra!

2022-01-20
L82021
L82021
nyfödd bebis

Grattis till nummer 2! 🥳🤰🏼 Folk kommer ju tyvärr alltid kommentera ens livsval, vare man vill eller inte. Och ibland kan helt oskyldiga kommentarer kännas jättehårda. Om jag hade vart du hade jag INTE låtit folks åsikter påverka min glädje över graviditeten! Och om någon hade sagt nått som jag tog illa vid mig, hade jag påpekat det genom att säga ”Vad menar du med det?” eller ”Jag blir faktiskt ledsen när jag du säger så för jag är jätteglad över den här graviditeten.”

Själv är jag sjukskriven och är gravid. Såklart har jag vart lite orolig för att folk ska kommentera, ”Hur tänkte du nu? Är det inte bättre att bli frisk från utmattningen först och sen bli gravid?”. Men nä, det är perfekt att jag blev gravid nu! Jag är mycket bättre och eftersom jag inte jobbar heltid just nu, får jag passande nog massor med vila i min graviditet! Mitt liv, mitt val!

2022-01-20
Collan
Collan
Gravid i vecka 24

Jag säger bara grattis till graviditeten!!! Barn är alltid välkomna

2022-01-20
leliasson
leliasson
Gravid i vecka 23

Inget att skämmas över! Är många som skaffar barn tätt. Planerat och oplanerat. Va glada och njut av graviditeten ❤️

2022-01-19
NewGurl
NewGurl
Bebis på 12 månader

Jag och min man vill bara ha ett barn, och möts av många kommentarer kring det när vi säger det eftersom vår bara är 4 mån ("vänta bara" "så säger alla efter, men sen kommer ni ändra er" etc). So what om ni vill ha barn så fort det går, vill vänta tio år, vill ha ett eller tio barn! Ingen har rätt att säga till dig hur du vill ha det :)

Tänk vilken tur att det gick för er direkt när ni fått kämpa så innan! Grattis till er!!

2022-01-19
SofSof
SofSof
Bebis på 8 månader

Vi har en SNART 10 mån bebis ska det stå...

2022-01-19
Annliss
Annliss
Bebis på 13 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...