App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Kan inte sitta

Min 6 månaders kan inte sitta än , hon kan sitta korta stunder i matstol med stöd! Är det fler som jag barn som inte kan det vid 6 månader? Hon rullar heller inte runt , blir lite orolig

2022-01-19
Gravid anonym
Gravid anonym
Bebis på 9 månader

Det är så himla olika när dom lär sig saker. Det blir jättelätt en "stress"/oro med det och man hör ju bara om dom som börjar tidigt och är snabba att berätta det! Men nä, inga av mina barn har suttit själva vid 6 månadersdagen och inga av dom äldre har gått vid ettårsdagen (13 mån och 15 mån när dom började gå) tex.
Min 7månaders har precis börjat sitta själv utan stöd, och han rullar från rygg till mage hela tiden men har svårt med mage till rygg fortfarande. Kolla 1177, dom har en jättebra lista "när barn lär sig saker" och där ser man hur stora skillnader det är.

2022-01-20
Vers
Vers
Gravid i vecka 23

Tack för alla svar , känner mig lite lugnare nu ☺️💞

2022-01-20
Gravid anonym
Gravid anonym
Bebis på 9 månader

Alla barn är olika :)
Min dotter satt själv utan stöd en vecka efter hon blev 6mån.
Vände sig från mage till rygg 3mån och rygg till mage 5mån. Inget hon var så värst intresserad av dock så hände inte jätteofta 😅

Pratade med en person en vecka innan hon fyllde 1år, som frågade mig om hon kunde gå själv än. Nej sa jag, ”okej då är hon lika sen som…” fick jag som svar och blev nästan förbannad. Vadå sen?! 😴 nu är hon dock snart 13mån och går förfullt, tog sina första steg ca 1,5vecka efter hon fyllde 1 ☺️

2022-01-19
Decemberunge
Decemberunge
Gravid i vecka 35

Du behöver inte vara orolig, det kommer. Vissa barn gör det tidigt och vissa gör det senare.
För eller senare kommer hon kunna rulla och sitta.
Min tjej gillade inte att vända sig från mage till rygg så hon gjorde aldrig det men från rygg till mage var inga problem.
Vi tränade att sitta varje dag. På golvet med kuddar runtom, korta stunder då bebisar snabbt blir trötta i ryggen. Samma sak i stol.
Sen helt plötsligt en dag, så satt hon. Helt själv, utan stöd.
Hon va 5,5 månad då. Men som sagt utveckligen är så olika från barn till barn.
Min kompis son började krypa när han var 6 mån. Min började nu för en månad sen, hon har ålat sig fram. En annan kompis barn började gå vid 10 mån. Min går inte än och hon blir 1 år i helgen.
Är jag orolig ? Nej , för att jag vet att det kommer. Bara öva öva öva. Men absolut inte stressa fram någonting.
Och 5-6 månader är tidigt för att sitta. Läs lite på 1177.
Finns även klipp på youtube med tips. Kika där :)

2022-01-19
Sofieeva
Sofieeva
Bebis på 16 månader

Min bebis vände sig från rygg till mage när hon va 3 mån och hade styrka att sitta när hon va 5-6mån men vägrade för hon tyckte det va tråkigt, sen när hon va 7mån satt hon men hon sitter aldrig still och är alltid påväg någonstans. Så nej du behöver inte vara orolig! :)

2022-01-19
3mån bebis sömn
3mån bebis sömn
Bebis på 12 månader

Enligt 1177 är det vanligast att barn lär sig sitta själva utan stöd vid 7-8 månader, så det är inget du behöver oroa dig för! Vår dotter rullade runt för första gången när hon var runt 6,5 månader (och då bara från rygg till mage). Det kommer :)

2022-01-19
Hellaskär
Hellaskär

Denna kommentar har tagits bort av dess författare.

2022-01-19
Sofieeva
Sofieeva
Bebis på 16 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...