App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Planerat kejsarsnitt men kan tvingas föda vaginal?!

Jag har en fråga.. jag bor i Östergötland och har fått beviljat kejsarsnitt pga extremt förlossningsrädsla och kronisk värk. Trots detta säger läkaren att skulle förlossningen starta innan utsatt datum, oavsett 4 veckor innan eller 24 timmar innan så måste jag föda vaginalt. Jag måste ju till nästa möte planera för hur jag vill att en vaginal förlossning ska gå till så jag kan känna mig ”trygg”. Saken är ju den att trygg kommer jag ALDRIG känna mig, där av varför jag vill ha planerar KS. Kan de verkligen tvinga mig föda vaginalt när jag både läst och hört att på andra ställen får man ringa in och göra ett inte så ”akut-snitt” istället? Varför inte i Östergötland?! Någon som vet vad som gäller och vad jag kan säga till läkaren kring detta? Känns fel att bevilja ett planerat snitt om man sedan ändå inte får det?

2022-01-18
Jessiel
Jessiel
Bebis på 1 månader

Låter konstigt att du skulle bli beviljad snitt men bara om det sker på utsatt datum, förstår din oro. Har du någon aurorabarnmorska/barnmorska du kan prata med? Jag hade också en läkare som utryckte sig på liknade sätt men då hade jag en jätte bra aurorabarnmorska som såg till att det inte fanns några oklarheter om det sätter igång tidigare, att dom gör snitt oavsett. Det är inte så lätt att stå upp för sig själv när en läkare säger att det är på ett visst sätt men jag tror om du får prata med någon annan så kommer du få ett annat svar. Be dom även skriva i din journal att kejsarsnitt ska ske om förlossningen startar tidigare än bokat datum så kanske du kan få känna lite lugn iallafall :). Lycka till!

2022-01-19
Liza234
Liza234

Nej har inget med covid att göra det är tydligen så det går till fick jag berättar för mig..

2022-01-18
Jessiel
Jessiel
Bebis på 1 månader

Nej jag fick enbart veta att det är så det fungerar.. förstår om de sker som du själv beskriver att det går fortfarande och kan finnas omständigheter. Men inte att man ska bli mer eller mindre tvingad att genomgå en vaginal förlossning bara för att det händer tidigare.. 🙁

2022-01-18
Jessiel
Jessiel
Bebis på 1 månader

Har det med covid-situationen att göra då? Vet att vid tidigare vågor av smittspridning har vissa sjukhus varit tvungna att dra ner på planerade kejsarsnitt som är pga förlossningsrädsla för att möjliggöra för operationspersonalen att vara på annat håll.

2022-01-18
smj22
smj22
nyfödd bebis

Hej!
Jag fick ett planerat kejsarsnitt i Östergötland pga förlossningsrädsla. Då fick jag informationen att OM bebisen skulle komma för tidigt dvs prematur eller att det går så fort att man faktiskt inte hinner göra ett kejsarsnitt så skulle jag behöva föda vaginalt, så det gjordes en plan för hur det isåfall skulle gå till. Men annars skulle det bli snitt även om det sätter igång innan planerat datum. Sa läkaren någon anledning till att du inte skulle få snitt om det sätter igång tidigare?

2022-01-18
Liza234
Liza234
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...