App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

3 mån, blöjan läcker på natten!

Senaste 2 veckorna har vi fått byta pyjamas 1-2 gånge per natt då kiss läcker från blöjan. Det läcker upp i ryggen eller åt sidan (bebis gillar att sova på sidan, men läcker även vid ryggläge). Blöjan är absolut inte full, ibland läcker den redan vid första kissen. Bebis väger 6,5 kg. Har provat libero touch strl 3, comfort strl 3 samt Pampers premium strl 2 och 3. Pampers har varit bäst hittills, men nu har även den börjat läcka. På dagen läcker det aldrig! Någon som har något tips?

2022-01-17
Hilma123
Bebis på 7 månader

Har precis haft samma problem (med min snart 3 månaders), känns som att bebisen växte ur storlek 3 på en vecka och började kissa genom. Vi byte nu till stl 4 vilket är rätt stor för honom men det fungerar bra och han kissar inte längre utanför. Treårna satte tight på honom och gick inte längre att spänna åt bra. Han är en liten kille, kanske lite bredare men väger säkert runt 7kg i alla fall. Med första barnet fick vi också gå upp i styrelsen före man har nått maxvikt på blöjan.

2022-01-18
Amana
Amana
Bebis på 7 månader

Pampers baby dry ska ha böttre uppsugningsförmåga än pappers premium protection, hade exakt samma som dig, libero gick inte , Pampers premium funkade ibland så mailade Pampers och fick som svar det jag skrev ovan.
Vi har köper baby dry sedan vi bytte när sonen var någon månad och kör på de fortfrande :)

2022-01-18
FamS9
FamS9
Barn på 2 år

Om det är en pojke: lilla snoppen behöver peka nedåt i blöjan och inte uppåt. Kan göra väldigt stor skillnad!

2022-01-18
Piglet89
Piglet89
Barn på 1 år och 7 månader

Den enda blöjan som fungerade för oss var Pampers, läckte aldrig. Se över ifall ni kanske behöver gå upp en storlek, mejla till de och fråga om det finns någon möjlighet för de att skicka ut prover.
Jag fick det och samma sak med Libero.
Dock gillade jag inte libero comfort som jag fick utskickat till mig.
Men Pampers gick hem.
Nu i somras bytte vi till ICAs egna då den är mycket tunnare och blev inte så bullig när hon kissat. Kör fortfarande ICAs. Ibland använde vi även babblarna som var från Coop.

2022-01-17
Sofieeva
Sofieeva
Bebis på 16 månader

Vår 5 månaders väger runt 7 och hade samma problem fast kunde även läcka ibland på dagen. Vi bytte till up&go 3. Funka hur bra som helst, har inte läckt alls. Finns inte i alla butiker dock.

2022-01-17
Ciccius
Ciccius
Bebis på 9 månader

Har haft samma problem till våran 3 månaders bebis och de som funkar bäst för oss är Liberos byxblöjor storlek 3.
Sitter bättre och läcker inte på nätterna längre, även om hon sover på sidan.

2022-01-17
Josseha
Josseha
Bebis på 7 månader

Det här har hjälpt oss:
1) Man måste fixa till "barriärerna". Det finns små flärpar inuti de allra flesta blöjorna som man ska se till att de är på rätt ställe. Det gör man genom att se till att de inte sitter fast mot blöjan hela vägen utan för ett finger under dem så de reser sig utåt när man sätter på blöjan. Kolla på youtube det finns filmer som visar. Sök på : Blöja läckagebarriär fälla ut
2) testa först att vara noga med att sätta på blöjan enligt det jag skriver strax. Funkar inte det på vanliga storleken så ta en större storlek men fäst den tight ändå.
Lägg barnet på bakstycket så att det går normalt högt upp, fäll ut läckagebarriärerna, drag framdelen så den går långt upp på magen så det är lagom tight runt benen och så. Sätt "flärparna" rakt fram så de hamnar under där det är tänkt att de ska sitta = en bra bit av blöjan sticker upp ovanför fästena. Vik ner om det blir för högt upp och stör barnet.

2022-01-17
solskensmamman
solskensmamman
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...