App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Hjälp?

Jag fick min dotter för 4 månader sen. Jag förstod att det skulle bli jobbigt med barn o sömn o allt vad det innebär men jag känner lite att borde det inte vända snart? Jag känner mig så jävla trött i själen. Jag går ner i vikt, har gått ner 17 kilo sen förlossningen och gick endast upp 10 kilo under graviditeten. Jag har inte sovit mer än 3 timmar i stöten sen hon kom så jag har sån fruktansvärd sömnbrist vilket leder till att jag har uselt tålamod vilket i sin tur leder till att jag blir en mamma jag absolut inte vill va. Jag blir sur på mitt barn. Hur kan man ens bli sur på en 4 månaders?! Jag är ju fullt medveten om att när hon skriker att hon behöver mig. Men när man vaknat för 17e gången o fått sovit ca 45 min på en hel natt och man provat allt vad gäller tuttning/blöja/varmt-kallt/byta säng/ så tappar jag det och bara gråter o blir förbannad. Skulle ALDRIG under några omständigheter skada mitt barn. Men jag är rädd att jag snart kommer att skada mig själv då jag är så trött, trött ända in i hjärteroten. Jag har konstant ångest då jag känner mig som världens sämsta mamma (och partner) när jag blir sur. Vill heller inte lämna ifrån mig henne då jag helammar och vet att hon är lite mer krävande nu (kanske nån 4 månaders utvecklingsfas?). Jag går sönder inombords och vet inte hur jag ska ta hjälp. Behöver jag ens hjälp? Är jag ensam om att känna såhär? Jag känner mig så fruktansvärt ensam och hemsk som mamma och är livrädd att min dotter ska minnas mig som sur och frustrerad...

2022-01-16
Adlo
Adlo
Bebis på 7 månader

Jag är ensamstående och när jag börjar närma mig eller nå den gränsen du pratar om då lämnar jag mitt barn till sin mormor för avlastning. En natt eller två så jag får sova ikapp mig och vila upp. Det är inte bra att nå den gränsen för man ska inte behöva känna eller må så, och jag tänker barn även då små känner av hur mamma mår.

Nu får min flaska och ersättning.
Jag skulle ändå rekommendera dig pumpa och låta pappan ta någon natt, eller när han är ledig på dagtid så kan du bara stänga in dig i sovrummet och vila upp dig. Det är inte egoistiskt utan nödvändigt, du måste må bra och orka.

Min grabb är 8 månader nu och jag tror det börjar vända nu men vågar inte fira än 😂 säkert kommer väl någon tand helt plötsligt och så är jag inne i sömnbrist igen hehe.

2022-01-17
NewGurl
NewGurl
Bebis på 12 månader

Jo jag har läst att många har gett just ersättning innan nattning o att bebis sovit längre/hela natten. Funderar på det med men har provat ersättning tidigare o dottern är väl inget super stort fan av det men tänker att jag nog måste prova det så man har någon chans att ta igen lite sömn. Ska till bvc i början av februari o då skulle vi prata lite om smakportioner o mat så får rådfråga vad jag kan ge o hur man kan göra.. tack för tipset, det blir nog något åt det hållet som vi får prova☺👍🏻

2022-01-17
Adlo
Adlo

❤ Jo partner o pappan till bebis är med i bilden! Han försöker hjälpa till o jag ber honom om hjälp såklart men det är "lättare" för mig att ta det då dottern somnar fortare/blir mer nöjd så då brukar jag ta tag i det istället.. Där vet jag ju att jag behöver släppa in han mer så dottern blir mer van med honom också vid nattningar osv.. men det är inte så lätt.. matningen har bvc bett mig att pumpa så pappan till bebis kan mata speciellt på nätterna, men då känner jag mig dum o självisk då hon inte gillar flaska och jag vet att hon kan äta på 5 minuter om jag bara ger bröstet. Så att gå ner till köket o värma mjölk o bassla kommer bara väcka henne mer o då blir det en jobbigare natt... Jag är så jäkla kluven med allt. Så jäkla jobbigt. Men någonting måste jag börja göra då som sagt vikten rasar, jag glömmer bort om jag gjort något och har svårt att skilja på drömmar o vad som hänt i verkligheten. Men jag vet inte hur o vart jag ska börja. Känner mig som en usel mamma oavsett vad jag gör då... men jag får prata med sambon igen o se hur vi ska göra... behöver bli mig själv igen så jag kan bli den bästa mamman jag kan vara för dottern..😭

2022-01-17
Adlo
Adlo

Min son sov katastrofalt i början, dag som natt. Jag skickade ut sambon på promenad med vagnen och sov under tiden. Sen började vi ge ersättning inför natten vilket gjorde att han höll sig mätt längre och till sist gick vi över helt till ersättning. Alla gör som dom vill men det är de bästa vi gjort, sonen sover 20-08 med ett uppvak där han äter och byter blöja. Jag mår så mycket bättre och orkar så mycket mer. Som sagt, alla gör som dom vill och tycker som dom vill men jag ångrar det inte.

2022-01-16
Miomi
Miomi
Bebis på 7 månader

Hej fina du! Du är INTE ensam om det här. Man går sönder när man inte får sova, hur älsklig och fin och fantastisk ens bebis än är. Det låter som att du verkligen behöver avlastning. Har du en partner? Jag förstår att det är svårt att lämna bort amningen till denne, men kan du kanske lämna bort ett uppvak under natten? Barnet behöver inte äta var 45e minut och du skulle nog behöva få sova en stund längre än så... En mamma #2 eller en pappa kan absolut ta ett uppvak däremellan.

Skulle det inte fungera för er, så kanske din partner kan ta ansvar för ert barn under hens lediga dag från jobbet? Ditt barn klarar sig utan amning i 2-4 timmar, vilket innebär att då kan din partner ha ert barn under den tiden.

Och ja, det vänder ❤️ Runt 4-6 månader kan man börja lära barnet att sova mer självständigt och längre. Gå in på Rullavagns hemsida och läs där, det finns superbra tips! Och annars är det kanske 1-2 månader kvar, tills ni kan börja med gröt eller välling, och då brukar de flesta barn sova bättre.

2022-01-16
Elajni
Elajni
Bebis på 2 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...