App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Abort eller behålla.

Jag plussade på stickan här om dagen men inga symtom förutom att mens varit borta i 3 månader som jag trodde berodde på amning, min son är 11 månader nu och jag är gravid ?! Detta var helt fel timing att få ett till barn och jag vet inte hur jag ska tänka. Någon som har så täta barn som kan dela med sig om hur det är i vardagen, rutiner, hur nattar ni Två barn samtidigt? Sambon kan jobba helger ibland och då är jag ju själv med barnen, är så kluven. Hur får ni vardagen att fungera?

2022-01-14
Naatha
Naatha
Gravid i vecka 40

Hej hej, min dotter är 8 månader nu, hon fyller 1 den 30de augusti.
Är gravid med barn nummer 2, å de blev jag redan när dottern va 12 veckor. Denna bebis är beräknad den 28 augusti, kommer alltså skilja knappt 1 år mellan dom.
(Ska tilläggas att barn nummer 2 va planerat även om de va så pass tätt inpå)
Men jag tror såhär, vill du ha barnet men är orolig för allt de praktiska, så tänk bara att i stort sätt allt går att lösa. Det finns många som skaffat barn tätt och som det fungerat för.
Jag kommer vara själv måndag-torsdag med 2 barn, djur och hus då min sambo jobbar borta.
Men är inte ett dugg orolig då jag vet att allt går att lösa om man bara vill.
Men om det är så att ni kanske inte ens hade tankar på ett till barn och inte är säkra på om ni ens vill ha de. Så absolut gör abort om det är de som känns bäst för er.
Allt går att lösa, hoppas att du/ni kommer fram till något som känns bra❤️

2022-05-05
23 årig mamma
23 årig mamma

Det var ju smart, det kanske får bli att göra så och eventuellt göra stor kok och frysa ner på helger så man har till vardagar kanske 🤔

2022-01-17
Naatha
Naatha
Gravid i vecka 40

Vet inte hur ni äter på dagarna, men vi äter frukost, varm lunch och varm middag. För att hänga med i maten så brukar vi lösa det genom att laga dubbel portion till middag, och äta samma sak igen till lunch dagen efter. Så att både den som är hemma och den som jobbar har varsin matlåda. Och ha "snabba" måltider hemma, typ pyttipanna, frysta köttbullar osv, för sådant lagar sig självt i ugnen de dagarna man inte hinner/orkar.

2022-01-16
Elajni
Elajni
Bebis på 5 månader

Kul att någon mer är i samma sits som mig 😅
Ja det är väl så att nr 2 får hänga på där i början, och rutiner blir ju en väldigt viktig del.
Det jag kan tycka blir lite stressigt är ju att hinna laga mat till sig själv och matlåda till sambo, liksom när ska man få tid till det 🙄 rutiner är inte min starka sida direkt men ska vi ha två småbarn så gäller verkligen rutin på livet 🙈

2022-01-16
Naatha
Naatha
Gravid i vecka 40

Jag är också i samma sitts! Min son är nu 10 månader och blir 14 månader länge den lilla kommer. Visst det var inte så planerat men välkommet! Vi är införstådda att det kommer att bli tufft, min sambo jobbar skift och slutar som senast kl 23/24tiden. Jag tror precis som andra skrivet att i början får ju nr2 hänga på! Jag tänker också att nr1 ska få gå på förskola 15h/vecka då kanske jag kommer få lite tid. Min sambo jobbar dock aldrig 5dagar i rad så jag hoppas ”stå ut” med lite sömnbrist och sedan få sova igen lite granna de lediga dagarna. Men jag har hört från andra att det är viktigt med rutiner så jag skall där under sommaren och semestern satsa på att bygga upp mina rutiner 😊 men vi får ju se hur det blir!

2022-01-15
L82021
L82021
Bebis på 3 månader

Tack för att du delar med dig!
Så intressant att höra hur andra får det att fungera 😊

2022-01-15
Naatha
Naatha
Gravid i vecka 40

Ja det är väl så som du säger att svartsjuka uppstår oavsett ålder.
Allt löser väl sig tänker jag 🙈

2022-01-15
Naatha
Naatha
Gravid i vecka 40

Jag blev gravid på mitt äldsta barns 1-årsdag ungefär så det blev 22 månader mellan eftersom jag gick över med #2.

Vi hade fått till rätt bra rutiner med #1 och han sov bra och hela nätterna. Det jag var mest orolig för var att #2 skulle kräva lika mycket närhet och vara en långätare men det var inga problem. #2 var en riktig kvällsbebis som ville vara vaken länge på kvällen så hon fick bara flyta med.

Jag skaffade en tvillingvagn och #2 sov fortfarande långa dagpass så det fanns en period på dagen när även jag kunde ta mig en tupplur.

Min man är lantbrukare så han kom ju in med jämna mellanrum för mat t. ex. Sen kunde jag ringa in honom om det blev kris.

# 2 var ett sommarbarn så det gick snabbare och var lättare att gå ut med bägge barnen för att leka med storebror.

Sen var det ju lite trångt i knäet ibland när det ville sitta 2 barn där på en gång men man får ta till vara på tiden. Snart är de stora och vill inte kramas.

Hur du än väljer att göra så hopppas jag att det blir bra. Nu när barnen har blivit 8, 6 och 4 så leker de väldigt bra tillsammans, oftast.

2022-01-15
ma78
ma78

Vad gäller nattningen blir det nog ett liknande tänk, ja. #2 har ju ändå ingen dygnsrytm i början, så den kommer bara få "hänga med". Vår #1 somnar runt 20, vaknar 1-2 ggr för mat under natten och vaknar för morgonen vid 7-8. Så vi tänker att det förhoppningsvis inte blir så mycket mer än så med henne. Med #2 får det bli som det blir, är ju svårt att planera. Men vi har redan gjort upp planer på att när min man är ledig så tar han #1 på natten, så jag kan fokusera på #2 och få sömn.

Vad gäller svartsjuka, så blir den till oavsett ålder på barnen. Ju större mellanrum, desto mer svartsjuka. För ju äldre de är, desto mer vet de om vad "egentid" och 100% uppmärksamhet jämt är...

2022-01-15
Elajni
Elajni
Bebis på 5 månader

Beklagar sorgen för din mamma 😔❤️
Ja det finns ju så himla många funderingar.. våran son vaknar på nätterna av antingen att han tappat napp eller att han vill ha närhet och det kan vara tre gånger på en natt typ och så tänker man en bebis på det 🙈 vi har ju haft tur när vår son var nyfödd att han sovit så bra ändå, och detta med svartsjuka är något jag också funderat över.. hur tror du det kommer bli för eran del? Vår kille är ju så otroligt mammig och jag tror verkligen att det kan bli lite lite problem i början..
tack för att du delar med dig!😊

2022-01-15
Naatha
Naatha
Gravid i vecka 40

Hejsan, jag är lite i dina skor, men ändå inte. Min dotter är 4.5 månader och är ju gravid i vecka 8+1 DOCK är denna graviditet också planerad. MEN min sambo jobbar borta på vardagarna så jag kommer alltså vara ensam hemma i ett ganska stort hus med djur, och 2 barn. Denna är beräknad att komma 5 dagar innan dottern fyller 1 år. Så känner lite "hur ska nätterna bli, kommer dom avlösa varandra när dom gråter" Ska dock även sägas att min dotter är väldigt snäll, äter högst 2 gånger per natt å vill ha nappen någon gång när hon tappar den. (Peppar peppar ta i trä) vet även att detta kommer bli annorlunda och hon kommer gå in i olika faser ju äldre hon blir. Men jag känner "klarar andra av de, så varför ska inte jag göra de?" Har inte heller mamma eller pappa som kan hjälpa mig då mamma gick bort för 6 månader sen och pappa bor långt bort.
Du kommer att klara det galant OM du vill och väljer att behålla❤

2022-01-15
23 årig mamma
23 årig mamma

Ja det kommer ju vara jobbigt oavsett hur många år man väntar och jag vill inte heller vänta för många år 😋 super bra tips! Har du tänkt hur man ska göra vid nattning? Och vid nattning tänker ni samma där? (Små spädbarn har ju ingen rutin så) men ni tänker att ni lägger nr 1 först? 😊

2022-01-15
Naatha
Naatha
Gravid i vecka 40

Hej! Nu vet jag inte hur långt gången du är i din nya graviditet. Men jag är gravid med min #2, och blev gravid när #1 var precis 12 månader. För min del var det planerat. Det är samma avstånd mellan mig och mina syskon som det nu blir mellan mina barn.

Jag tänker att logistiken kommer lösa sig av sig självt. Min #1 kommer vara 21 månader gammal när #2 kommer. #1 kan man kommunicera med, hon förstår instruktioner (sitt där, vänta, stanna), hon förstår nej. Och jag tror att det kommer göra det enklare...

Så jag kommer nog lägga upp blöjbyte, matning osv med att jag försökte tajma in dom. #1 får sin mat först, och medan hon äter kommer även #2 få äta. Jag kommer byta blöja på #1 först och då lägga #2 i en babysitter eller bärsjal, och sen får #1 leka i samma rum under tiden #2 får byte.

Det kommer bli skitjobbigt i vissa stunder, det vet jag. Men jag tänker samtidigt, att det kommer det nog bli även om man väntar 1-3 år till?

All pepp och styrka till dig! Gör det som känns bäst för er familj, och för dig! Det är inte ett dugg konstigt att vilja ha mer tid tills nästa

2022-01-15
Elajni
Elajni
Bebis på 5 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...