App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Resultat av järntabletter

Jag äter Niferex då mitt blodprov visade att jag har järnbrist. Nu har jag ätit det i en vecka och känner absolut ingen skillnad. Hur lång tid tog det för er att känna resultat? Jag är så fruktansvärt trött att jag knappt orkar med att jobba. När jag kommer hem kan jag inte göra annat än att sova… det här tär på psyket

2022-01-13
nedu20
nedu20
Gravid i vecka 8

108 i järnvärde? Ferritin eller Hb? Antar att du menar Hb?
Prata med BM om det inte hjälper att äta, kanske kan du få järndropp? Eller annan sorts tabletter?
Tänk även på c-vitamin (bra tillsammans med järn)och mjölk (dåligt tillsammans med järn)

2022-01-14
solskensmamman
solskensmamman

Jag har ätit 100mg järn per dag i snart 2 mån och har 108 i järnvärde ändå 🥴🥴 Hjälper inget!

2022-01-13
Jejj
Jejj

Hej, om jag tolkar rätt så är du i v11? Jag var FRUKTANSVÄRT trött fram till typ v 14 eller 15. Första trimestern var verkligen hemsk, aldrig någonsin upplevt en sån trötthet. Hade också lågt järn och åt järntabletter hela vägen men förstod det som att det var mest för att man bör ligga stabilt fram mot förlossningen då man förlorar blod då etc. Även om lågt järn också gör en trött. Så tröttheten kanske går över om några veckor menar jag!

2022-01-13
Henny1
Henny1
Bebis på 14 månader

Jag åt dubbla doser järntabletter under min graviditet, men jag blandade, den andra var en kapsel detta för att jag inte skulle bli så hård i magen. Jag gjorde även så när jag "var" blodgivare ("var" då jag inte kunde fortsätta under graviditeten).
Sen åt jag även en hel del leverpastej 😂

2022-01-13
Lillaline
Lillaline

Niferex innehåller c-vitamin men givetvis kan man testa att ta lite extra ändå, men viktigare än det är att undvika mjölkprodukter när du tagit tabletten. Så jag skippade mjölkprodukter timmarna före och efter tabletten.

Det kan ta oerhört lång tid att få upp järnvärdet, det beror ju på hur lågt du ligger och vilket järnvärde det är som ligger lågt (ferritinet eller hB-värdet).

När jag hade lågt järnvärde åt jag 2 tabletter om dagen under mer än ett år.

2022-01-13
solskensmamman
solskensmamman

Minns inte hur lång tid men det tog mer än en vecka iaf. C-vitamin kan hjälpa kroppen att ta upp järn, så kanske lite juice med tabletten kan hjälpa iaf liiite.

2022-01-13
Ciccius
Ciccius
Bebis på 11 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...