App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Gravid

Hej allihopa! Det är så att jag har gjort en Letrozol behandling för att stimulera min ägglossning. Jag var extra noga och dubbelkollade med min sambo hur han kände och tyckte om vi skulle köra och se hur det gick. Han sa att jag skulle ta den hjälp jag fick. Jag sa till när jag hade ägglossning sen och det var inget snack om saken då utan vi hade sex och han var medveten om att jag hade ägglossning dem dagarna. Sen kom det ett plus på stickan och han blev inte direkt glad medans jag blev hur glad som helst att det funkar och att det finns hjälp att få för dem som behöver. Sen den kvällen han fick reda på att jag var gravid har han inte sagt ett ord om graviditeten. Inte frågat nånting, inte frågat hur jag mår osv. Inte visat något intresse till att ens bry sig lite. Han vet inte vilken vecka jag är i eller när det är beräknat. Hur hade ni reagerat? Känns som att jag inte kan sätta mig ner och prata med han. Att jag inte kan få han att bry sig. Han måste ju vilja det själv.

2022-01-13
liinaanilsson
liinaanilsson
Gravid

Du måste verkligen prata med honom och han måste prata med dig. När barnet sen kommer och ni båda lider av sömnbrist måste ni kunna ha en bra kommunikation med varandra annars kommer det bli väldigt svårt att rodda vardagen och era problem.

Mitt råd är verkligen att våga ställa krav. Han har ändå varit högst delaktig i produktionen och du borde kunna kräva att han tar sitt ansvar och framför allt tar hand om dig i allt detta.

2022-01-17
Emilie1234
Emilie1234
Gravid i vecka 40

Jag tycker absolut att ni ska sätta er ner och prata. Det är ju en omvälvande situation för er båda och det är inte konstigt att ni reagerar olika. Som du skriver in du ju inte styra hans känslor men om ni pratar så kan ni få förståelse för hur den andre känner och upplever situationen. Berätta hur du känner och fråga honom utan att vara anklagande hur han känner. Det är alltid bra att prata.

Jag och min sambo var också på olika våglängder i början, för mig som bär barnet var det så påtagligt varenda vaken sekund medan det var mycket mer abstrakt för honom i början. Insikten och lyckan växte fram i honom under de första veckorna.

Lycka till :)

2022-01-16
aenm
aenm
Bebis på 1 månader

Jag skulle börja med att prata med honom, en graviditet är väldigt olika för kvinnan och mannen och även hur man hanterar det! Han kanske inte vågar fråga / prata för att han inte vet vad du vill?

Eller att han inte riktigt har förstått / landat än!

Tyckte också att min sambo var lite avvaktande i början och inte var så involverad, men sedan var det inte heller så att jag involverade honom heller - så blev ju en ond cirkel. När jag började prata mer med honom, förklara hur jag mådde, vad honom läsa på etc. så blev han mer involverad även fast det inte alls är så man ser på film när mannen pratar och gossar med magen, planerar osv - även fast jag vet att han är glad och fick tårar i ögonen vid första ultraljudet. Tror bara det handlar om att han inte helt kan ta in det eller förstår.

Så mitt tips är väl att prata md honom, samt respektera att han kanske hanterar det på ett annat sätt och kanske är i ett litet panik tillstånd då han inte vet vad det kommer innebära och helst plötsligt hamnat i en liten okänd värld utan att känna samma naturliga snabba anknytning som kvinnan ofta gör då det är i hennes kropp det händer!

Lycka till

2022-01-13
Soffans
Soffans
Bebis på 3 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...