App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Det första besöket — hur gjorde ni?

Jag och min partner har sagt till våra närmaste att vi vill vänta med besök i alla fall 2 veckor efter att vi kommit hem från BB så vi hinner landa lite. Men känner redan nu stress och ångest inför detta första besök, att det liksom förväntas att mitt barn ska ligga i andras famnar hela tiden. Att min kropp ska skrika efter mitt barn men där folk låter sitt behov av att hålla gå före mitt/vårt. Det här är mitt och min mans första barn och jag är pga en del tråkigheter i livet en ganska skör person så jag är orolig för att jag inte kommer klara av om folk sliter och kladdar med mitt barn. Tänker även på Corona, våra närmaste är vaccinerade men det är ju inget kvitto på att de inte drar med sig något skit hem till oss. Undrar därför lite hur ni har gjort med det första besöket av anhöriga? Är jag dum som känner såhär? Fick era anhöriga hålla i bebisen hur mycket de ville eller bara lite grann? Inget alls? Vill poängtera att jag inte vill framstå som värsta momzillan men den här beskyddarinstikten jag känner redan nu gör mig knäpp. 🙈

2022-01-12
Kajjan
Kajjan
Gravid i vecka 36

Innan barnet har kommit vet man inte hur babyn kommer må, eller hur man själv kommer må. Man måste få vara i babybubblan. Det är ok att säga att man vill avvakta av just den anledningen. Dygnen för oss har varit upp och ned under de här första veckorna, därför bra med korta besök och att inte alla kommer samtidigt utan delar upp det. Vi anar på vår baby att han är känslig för mycket stimuli också då han varit mer orolig efter besök, därför bra att det inte blir för många som kommer eller intensivt. Jag och min man har bestämt att bara våra närmaste ska få hålla vårt barn. Vi har även varit noga med att fråga upp om symtom innan besök, samt att de tvättat sina händer. Vi träffade min mans familj efter två veckor och vi kände oss redo för det men innan vi åkte och hälsade på dem så ställde vi oss frågan om vi verkligen ville detta. Kommer dröja till februari innan min mamma och bror kommer på besök och då har de köpt ombokningsbara biljetter så att de kan boka om ifall pandemin toppar eller de får symtom. Vi är främst oroliga för RS-viruset men så klart även covid.

2022-01-13
Lindidreamer
Lindidreamer
nyfödd bebis

Vi fick våran innan vi hade tagit vaccin, många i vår närhet höll på att ta vaccin men alla var inte fullvaccinerade. Vi höll oss för oss, själva första 3 veckorna och den första och enda som fick hålla var min mor, som jobbar på barnavd på sjukhus och därav kände jag lugn över att jag vet hur hon hanterar god hygien. Men det tog nog också minst 1 månad innan hon fick hålla. Bara mormor /farmor /farfar /morfar fick hålla första... Ja, 3 månaderna iaf. Ingen kompis lr så. Och Alla var fullt förstående och ville nästan inte hålla heller pga pandemin, de ville inte va orsaken till att något hände. Än idag, han är drygt 9 mån, så får alla som kommer hit tvätta händerna innan de börja leka med honom och ska hålla honom. Låter som vi är övernoga, men allt går som av sig självt nu och ingen tycker det är konstigt. Gör precis som ni känner.

2022-01-13
Annliss
Annliss
Bebis på 9 månader

Menade såklart oro :)

2022-01-13
Alexa1
Alexa1
Bebis på 6 månader

Förstår din otur. Jag hade exakt samma då min familj kan vara mycket ”på”. Min son föddes i juli 2021 och vad beräknat till september. När vi kom hem i mitten på augusti hade de första fall av RS redan kommit. Våran familjer fick se honom men inte hålla eller ens röra. Vi fick råd från BVC att göra så. Än idag har ingen fått bära honom. Många ur familjen tycker att vi överdriver och jag kan förstå att man kan uppfatta det så men han är faktiskt våran son och vi ska skydda honom. Han är prematur men är helt frisk, jag vill ändå inte utsätta honom för fara. Är glad över beslutet, skulle nog inte förlåta mig om jag lät alls bära honom och han råkade bli sjuk av rs eller Corona. Så, det är ert barn, ta den tiden som behövs.

2022-01-13
Alexa1
Alexa1
Bebis på 6 månader

Håller med helt! Ja det är jätte skrämmande oron blir ju total. Har gått i samtal tidigt i graviditeten för att påtryckningarna började redan när de fick veta att jag var gravid. Ibland känner man sig som en som bara ska föda och sedan lämna bort barnet. Så hemskt..

2022-01-12
Blubb90
Blubb90
nyfödd bebis

Blubb90 - Fy, det är fruktansvärt att man ska känna sån panik och att man bara är en bärare av barnet. Tycker det är så tråkigt att man har familjemedlemmar som man vet kommer ha svårt att ta till sig av det man säger.

2022-01-12
Kajjan
Kajjan
Gravid i vecka 36

Går igenom samma känslor som dig just nu, och är livrädd för att inte bli respekterad och sårad under första mötet med barnbarnet, att folk ska dra bort mitt barn från mina armar och inte tänka på hur de känns för mig som nybliven mamma... har haft panik över de i ca 3månader och blir så ledsen varje gång de tjatas om "kommer barnet snart" man känner sig som en som bara ska föda ut ett barnbarn helt osynlig. Har dessutom själv blivit sjuk i cov19 tsm med sambon så är livrädd inför förlossningen och känner att alla frågor om när barnet kommer bara sårar mig djupt...

2022-01-12
Blubb90
Blubb90
nyfödd bebis

Tack snälla för era svar! ❤ Då tänker jag inte fel där i alla fall. Precis, det är ju både RS och Corona att oroa sig över och barnets hälsa går före någon släktings bebismysbehov.

De får vänta med att hålla helt enkelt!

2022-01-12
Kajjan
Kajjan
Gravid i vecka 36

Hej
Jag och min man bestämde redan innan förlossningen att ingen fick ta i våran bebis under den första månaden utan anhöriga fick bara titta på han, sedan så sa vi att vi hör av oss när vi orkade med besök efter att vi kommit hem från bb och då skedde besöken en och en så att det inte skulle bli jobbigt för mig eller bebis! Dröjde 3 veckor innan jag ville att någon skulle komma och hälsa på! Efter förlossningen så är man ganska skör och det är mycket som händer i kroppen och mycket som händer mentalt! Vår BVC sköterska sa att det är våran bebis och att det är vi som bestämmer och att vi inte ska känna oss pressade av vad andra vill, utan fokusera på vad vi är bekväma med och utgå från det. Så gör som ni vill och bry er inte om ifall någon anhörig blir sur.

2022-01-12
AnnaGretaW
AnnaGretaW
Bebis på 7 månader

Vi fick vårt första barn i juni 2020, dvs innan vaccinet. Vi gjorde det tydligt för ALLA att dom gärna fick komma och se vårt underverk, men att dom inte fick ta i henne. Oavsett Corona så är små barn känsliga för bakterier och virus, så vi gjorde det av ren princip och kommer göra samma sak nu med nästa barn.

Vi lät familjen hålla vårt barn när hon var ungefär 2-3 månader. Men tills dess var det se men inte röra, som gällde.

2022-01-12
Elajni
Elajni
Gravid i vecka 33

Ingen fick hålla vår tjej i början , var sååååå rädd att hon skulle bli sjuk. Än idag o hon blir 1 år snart.
Det tog flera veckor innan någon i familjen fick hålla i henne.
Vi stannade hemma första 3 veckorna, tog bara små promenader.


Jag har sett vad RS gör med spädbarn, min väns dotter var jätte dålig och då har hon inte ens bjudit hem folk, utan pappa blev förkyld o smittade.
En annan väns dotter på 1 år ligger smittad med Corona just nu.
Så va försiktig

2022-01-12
Sofieeva
Sofieeva
Bebis på 11 månader

Det är erat barn, bara ni väljer hur ni vill göra. Ni bestämmer när ni vill att anhöriga eller så ska komma o hälsa på. Med tanke på pandemin o att den är starkare än någonsin nu hade jag absolut avvaktat. En bebis är väldigt känslig och inte värt ett riskera något.

När ni väl ses, så bestämmer ni om ni vill att någon ska hålla i bebisen. Känns det inte rätt, gör inte det då. Bara ni kan bestämma. Gå efter vad ni känner.
Du tänker helt rätt.

2022-01-12
Sofieeva
Sofieeva
Bebis på 11 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...