App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Varm bebis

Min son, 4 månader, är superkänslig mot värme. Han får panik och gallskriker när han blir svettig. Idag när vi åkte ett ärende hade jag långärmad body, mjukisbyxor och strumpor närmast kroppen. Jacka som inte är speciellt tjock, vantar, fårskinnsskor och tunn mössa. Varmare filt till och från bilen sedan uppknäppt jacka och ingen mössa eller vantar under färd. Inte heller speciellt varmt i bilen. Han får värmeutslag och jag får lätt panik när han börjar skrika. Fler som har det som jag och vad gör ni åt det? Jag är förstagångsmamma och har ingen direkt att fråga. Överallt står det att de ska ha massor med kläder och alla jag ser har tjocka overaller. Idag är det ca -3° här. Behöver verkligen era råd. Jag tycker det är jobbigt att åka med honom i bilen, känner mig värdelös osv osv osv. Måste iväg om 1 timme igen och jag bävar. Sambon ligger med svårt ryggskott så sonen måste ju följa med mig. Har ni något råd eller bara ett peppande ord på vägen vore det guld 😄💚

2022-01-11
89AnnaB
89AnnaB
Bebis på 4 månader

Har oxå en varm fyramånaders kille, i bilen kör vi långärmad body och byxor och strumpor och sen en tunn filt över benen om bilen är kall. Vid längre färd tar vi av filten. Nu lider han inte av att bli varm men jag har oxå läst alla varianter med ullunderställ fleecelager och overaller i vagnen och insåg snabbt att det blir på tok för varmt för vår grabb.. Jag brukar försöka känna i nacken och på bröstet om han verkar lagom varm men det är svårt och man får prova sig fram lite tänker jag.
Heja dig!

2022-01-13
Rosor
Rosor
Bebis på 4 månader

Jag hade behövt någon som hade samma situation när mitt första barn var liten för jag var extremt orolig. 😅 tips är att tänka annorlunda än att ta på mycket och ta av vid behov. Hon svalkas aldrig riktigt av var min upplevelse. Min strategi var tillslut ta lite bygg på med lager vid behov, vilket typ aldrig behövdes. Är man orolig av sig så missar man inte tecken på att nu behövs mer kläder på. De fryser ju inte ihjäl under ens uppsikt. 😊 (jag tänker så nu inte när hon va så liten för då var man ju så orolig för ingen annan hade samma strategi)😂

Jag kan inte sätta på min dotter 4 år fleecetröja under overall om det inte är typ 17 minus ute för då slutar det med att hon tar av sig allting istället och springer barfota eller något 😅 vantar vägrar hon trots pulkaåkning i snöstorm. Man får liksom acceptera och ha med en liten gömma och ta fram ifall hon kommer och fryser.

2022-01-11
mimmisan88
mimmisan88
Gravid i vecka 36

Tack mimmisan88 för dessa ord. Man vill ju alltid det som är bäst men man blir så trött på folk som ska tycka saker om allt hela tiden och det är lätt att bli påverkad.
Men nu har jag lättare att acceptera det faktum att han är en varm kille. Det är egentligen inte så konstigt då jag är exakt likadan och vi har samma typ av hud. Rätt ironiskt egentligen då sambon fryser i princip konstant från september till maj 😅

2022-01-11
89AnnaB
89AnnaB
Bebis på 4 månader

Min 4 åring var exakt likadan och är det än idag. Nu kan hon styra det mer själv men förskolan har svårt att acceptera så när vi föräldrar hämtar slänger hon alltid av sig ett eller två lager så fort hon ser oss.😅.

När hon var liten fick hon svamp i vecken med en gång. Bilen blev hon extra varm och blev svettig på ryggen. Jag hade svårt att acceptera hur det var första barnet, rädd för allt, när man såg hur alla andra gjorde och trodde hon skulle frysa ihjäl. Tillslut accepterade jag det och gjorde det som passade min dotter. Tips lätt mössa, en filt till bilen. Behöver inte ens ha något på fötterna. När bilen är varm ta av filt och mössa. Min dotter mådde bättre av att vara lite kall än tvärt om. Hon levde med blöja inomhus, även ofta utan blöja då trivdes hon som bäst. I liggdelen på vagnen klarade hon sig med tunn mössa och filt ev en tunn extra när det var många minus och vagnöverdraget.

2022-01-11
mimmisan88
mimmisan88
Gravid i vecka 36
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...