App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Tredje dos coronavaccin?

Hej, Jag har funderingar kring att ta den tredje dosen av coronavaccinet. Jag har sedan innan jag blev gravid 2 doser + antikroppar då jag blev väldigt sjuk nov - 20 (vet dock ej hur länge antikropparna håller i sig). De rekommenderar alla gravida att ta dos 3 i andra eller tredje trimestern pga. att risken är högre för bebis att skadas om man blir riktigt sjuk i covid än att ta vaccinet och få biverkningar från det. Är orolig att få covid igen med tanke på hur sjuk jag blev innan vaccineringen, speciellt nu när man är gravid och "riskgrupp" så jag funderar helt enkelt på att följa rekommendationerna. Samtidigt hade jag inte förlåtit mig själv om det hade påverkat bebis. Hur resonerar ni andra som ska ta den tredje dosen?

2022-01-11
mumtobe
mumtobe
Gravid i vecka 20

Tack för svar @Decemberunge. Då kommer vi ta dos tre i samma vecka ungefär :-) Jag lutar mer o mer mot att ta sprutan, speciellt efter att ha läst hur ni resonerar och att flera barn mår bra. Är så tacksam för att ha er här att bolla med som är i samma sits!

2022-01-12
mumtobe
mumtobe
Gravid i vecka 20

Tack @Lindidreamer för svar och stort grattis! Härligt att lillen mår bra :)

2022-01-12
mumtobe
mumtobe
Gravid i vecka 20

Tack snälla @Tilda26 för ditt kloka meddelande. Jag känner mig mycket lugnare efter att ha läst hur du resonerar. Tack!

2022-01-12
mumtobe
mumtobe
Gravid i vecka 20

Tack @Jennana för svar och skönt att höra att ni mår bra

2022-01-12
mumtobe
mumtobe
Gravid i vecka 20

Har också velat lite fram och tillbaka kring dos 3, tog både 1&2 innan jag blev gravid. Men har nog landat i att ta sprutan, då det är rekommendation både från barnmorskor och folkhälsomyndigheten.

Kommer (om tider finns) ta dos 3 i slutet av februari, då har det gått 6mån sen jag fick dos 2, och då kommer jag vara i vecka 22 om jag räknat rätt!

2022-01-12
Decemberunge
Decemberunge
Gravid i vecka 17

Tog vaccindos 1 och 2 under graviditeten och har en välmående och frisk bebis här hemma nu. Han är 2,5 vecka gammal.

2022-01-12
Lindidreamer
Lindidreamer
nyfödd bebis

Har varit i samma tankar som du. Man kan aldrig veta vad som är rätt eller fel, så förstår dem som gör oavsett. Dock har jag tänkt att jag ska följa det vården säger för då har. Jag gjort det jag kan iallafall. Tänker samma på ex mina möten med BM om tillskott, på förlossningen om vaginalt/kejsarsnitt, väljer att lita på vården.
Kommer nog vara lättare för mig att förlåta mig själv om jag tar vaccinet som vården säger och det händer något. Än om jag väljer att inte ta det och det händer något. För man vet inte hur vaccinet påverkar men man vet ju faktiskt inte heller hur corona kommer påverka just sig själv och bebis.
Men tror man får följa sin egen magkänsla.

2022-01-12
Tilda26
Tilda26
Gravid i vecka 18

Jag tog dos tre i vecka 12 enligt barnmorskans rekommendation, bebisen mår bra ändå 😊

2022-01-12
Jennana
Jennana
Gravid i vecka 22

Tack snälla @ElinUI för svar kring dina erfarenheter. Det känns så skönt att höra att både du och din bebis mådde bra under vaccineringen

2022-01-11
mumtobe
mumtobe
Gravid i vecka 20

Nu kommer inte jag hinna få tredje dosen under graviditeten men jag tog både första och andra dosen under graviditeten och bebisen mår jättebra i magen.

2022-01-11
ElinUl
ElinUl
Gravid i vecka 38
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...