App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Första orden

Har ett barn på 20 månader som ännu inte börjat säga någonting, inte ens mamma och pappa. Börjar bli lite orolig. Har pratat med BVC och väntar på en kallelse för uppföljning av just talet. Någon med liknande erfarenhet?

2022-01-10
Anonym120
Anonym120
Barn på 1 år och 8 månader

Jag försöker tänka att hon bara är sen i utvecklingen men då hon varken ens säger mamma eller pappa gör mig fundersam. Tycker inte heller hon verkar förstå mycket när vi pratar med henne. Hon pekar inte heller på saker och vill visa upp saker.
Men jag får väl se hur BVC går vidare med det här helt enkelt...

2022-01-13
Anonym120
Anonym120

Mitt äldsta barn, en pojke, var väldigt sen i rent tal. Han sa mamma och pappa nån gång så att det hördes men resten av tiden pratade han " Alexandriska". Nästan helt begripligt för mig som mamma och han förstod när vi pratade med honom.

Sommaren innan han skulle fylla 3 år, född i oktober, så lossnade det för honom och han började prata mycket mer.

När sen hans småsystrar började prata så tyckte jag att de var så snabba eftersom det kom långa meningar väldigt tidigt.

Jag fortsatte bara att läsa och prata mycket med honom.

Jag tror inte du behöver vara orolig men kolla upp det om det känns bättre. Ibland kan det väl också vara så att det tar längre tid med första barnet än med andra.

2022-01-11
ma78
ma78

Hej! Min son är snart 20 månader och pratar inte heller. Han säger mamma, men han använder det till allt så tror inte det är så medvetet. Han gör mycket ljud och använder rösten även om det inte kommer ord, han förstår dock nästan allt vi säger. Jag känner mig inte så orolig och BVC var inte oroliga heller. De sa endast att det är väldigt individuellt. Men såklart du ska kolla upp det om du oroar dig!

2022-01-11
Linea9
Linea9
Barn på 1 år och 7 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...