App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

När bestämde ni er för att skaffa barn?

Hej, Tänker på denna fråga väldigt mycket då både jag och min sambo längtar till att skapa vår egna familj. Han har känt att han vill ha barn länge men det har alltid varit jag som velat vänta då jag velat på det tryggt runt omkring mig (utbildning, jobb, bostad osv). Nu har vi allt det och jag känner själv att jag börjat mjuka upp tanken av att snart skaffa barn. Detta är något jag absolut längtar till och vill så det är inget han tvingat fram. MEN jag känner fortfarande att det är svårt att avgöra/bestämma att nu är det dags, liksom nu kör vi! Mycket har nog med att göra att jag inte känner att jag har kontroll då (är ett kontrollfreak). Blir glad av tanken av att få bli mamma och vissa dagar känner jag att jag vill försöka direkt och andra dagar tänker jag är det bättre att försöka i höst/ vinter? Blir galen av mina tankar ibland så känner att jag behöver höra andras tankar om detta stora beslut. Hur kom ni fram till att nu kör vi? Nu skaffar jag/ vi barn?

2022-01-09
Hejhejhej95
Hejhejhej95

Hejsan, förstår att det kan vara svårt att avgöra när man ska börja försöka.
Jag träffade min sambo precis innan jag fyllde 18, han va då 22. Har alltid velat ha barn tidigt men vi båda sa att vi ska vara tillsammans ett tag, vi ska flytta till hus och båda ska ha körkort. Nu 5 år senare jag fyllde nyss 23 och sambon fyller 27. Vi har en dotter på snart 5 månader, vi har hus och djur. Samt en lillasyster/lillebror påväg. När vi bestämde oss för att börja försöka med våran dotter så vart det väldigt naturligt. Sambon sa bara "jag känner att jag skulle kunna vänta med barn hur länge som helst, men vill gärna ha snart. Så vi kan väl börja försöka nu?" Vi timade inte in det med ägglossningen MEN jag kollade så att jag hade ägglossning. Och efter min andra ägglossning vart vi gravida. Lika nu med bebis nummer 2(väldigt tidigt i graviditeten) men hann ha mens 1 gång efter förlossningen och andra ägglossningen så blev jag gravid. När dottern va 3 månader.
Hoppas du kan finna något svar i detta. Men jag tror att det är som min sambo sa "jag kan vänta längre, men vill gärna ha barn nu medan jag är ung"
Mvh en lycklig mamma

2022-01-15
23 årig mamma
23 årig mamma

För mig har det alltid varit viktigare med vem jag skaffar barn än att jag skaffar barn. Jag träffade min sambo för 1 år sedan och han är den första jag känner att jag vill leva med. Slutade bara med p-ring, trodde det skulle ta minst 7 mån men jag blev gravid direkt. Timingen är inte perfekt men vi har tid på oss att planera och anpassa oss 🙂

2022-01-15
Sandypo
Sandypo
Gravid i vecka 38

Vi ville också ha ”allt på plats” innan. Det ledde sen till att man kanske vill hinna byta jobb eller bostad innan. Så det finns alltid en anledning att vänta om man letar.

Jag är också något av ett kontrollfreak och tvekar mycket och länge inför stora beslut. Men jag vet ju att jag lever med mannen i mitt liv som jag alltid velat ska bli pappa till eventuella barn. Så när han tog upp att han nog var redo började vi prata om det på riktigt. Slutade med p-piller ett halvår senare och skyddade oss i ytterligare 6 månader efter det. Blev gravida snabbt och har nog fortfarande inte riktigt förstått vad som ska hända 😅

Vi båda är över 30 och har varit tillsammans sedan tonåren. Vi har alltid älskat att resa så när corona kom kändes det dessutom som ett bra tillfälle att ”passa på” då mycket annat sattes på paus.

2022-01-15
Avokadon
Avokadon

Jag har själv gått i samma velande tankar och är kontrollfreak men som alla skriver, det är i stort sett omöjligt att planera och kan ta tid att bli gravid! Det viktigaste är att du själv känner dig redo och att ni båda vill.. vi beslutade för att sluta hålla koll på mensen, slappna av och hade en blir-det-så-blir-det-attityd.. plussade efter några månader✨

2022-01-13
LilliK
LilliK
Bebis på 2 månader

Denna kommentar har tagits bort av dess författare.

2022-01-13
LilliK
LilliK
Bebis på 2 månader

Mitt tips är att om ni båda kan tänka er det så kör. Av egen erfarenhet så går det inte att planera. Har ni tur blir ni gravida direkt, men det tar ju oftast en stund. För oss tog det tre år innan vi blev gravida (inget fel på nån av oss), och det kan också hända.. vänta inte för länge utan livet löser sig alltid!

2022-01-10
Minibobo
Minibobo
Bebis på 5 månader

Vi har varit ett par i 10 år. Vi båda har bra ekonomi och bor i lägenhet.
Vi kom bara in på ämnet när jag sa att jag behövde sluta med preventivmedel då min kropp var ur balans. O sa att risken finns att jag blir gravid o då sa han bara att han ändå var redo för att skaffa familj.
Planen var egentligen att gifta sig 2021 men det blev ju inte så dåra😅 o nu sitter vi här med vår lilla tjej som blir 1 år om 2 veckor 😭
För mig har det alltid varit viktigt att ha stabil ekonomi, tak över huvudet o att man förstås känner att man vill skaffa barn med sin partner. Kände ej så med mitt ex o lämnade honom pga det.

2022-01-10
Sofieeva
Sofieeva
Barn på 1 år och 6 månader

Jag hade precis samma tankar som du innan jag blev gravid. Ville också ha utbildning, jobb och en bra bostad innan barn. Men jag är än idag osäker på om jag någonsin skulle komma till att ”yes nu kör vi” eller känna att det är nu det är dags att skaffa barn. För oss blev det en inte så planerad liten dotter och det blev det bästa som kunde hända 🤗

2022-01-09
JSofie
JSofie
Bebis på 13 månader

Vi träffades, förlovade oss och gifte oss inom 8 månader. ( Firar 10 år i år)
Jag var 34 och han 37 så varför vänta. Vi ville båda ha mer än ett barn och eftersom det inte alltid tar sig direkt så valde vi att börja försöka direkt efter bröllopet. Det var redan bestämt att jag skulle vara hemmamamma/hjälp i lantbruket och sen hann jag vikariera lite på en skola innan jag fick första barnet. Blev gravid 5 månader efter bröllopet och nu har vi tre barn.

Tror inte man kan planera in den rätta tidpunkten med massor av planering heller. Känns det rätt så lita på den känslan.

Du har förhoppningsvis ca 8 månader på dig att planera efter plusset.

Lycka till.

2022-01-09
ma78
ma78

Du o jag låter rätt lika, din sambo o min man låter också lika.
Jag pratade en del med vänner o vissa tog det flera år att bli gravida (naturligt/ivf), andra på första försöket.
När jag själv väl blev gravid så kom jag till insikten att så länge man har grunden (inkomst/bostad etc) kommer det aldrig finnas ett "rätt" tillfälle utan vill man ha barn så börja försöka! Jag tror den värsta tanken man kan ha är att man började för sent.

Har vänner som började runt 30-33 åldern men fick första barnet vid 37-40 (ålder på respektive partner). I efterhand hade de velat ha 2 barn men då det tog så lång tid att få första o graviditeten var svår ville de inte ens testa.

Kör på o se vad som händer!
Om du blir gravid i nästa vecka.. Ja det kommer vara skrämmande men när lillen väl ligger i din famn kommer alla bitar falla på plats!
Dessutom har du 9 mån att förbereda dig :)

2022-01-09
Lillaline
Lillaline

Vi pratade om tidsbilden något år innan vi gifte oss och kom fram till en ålder som kändes bra för oss båda. Vi utbildade oss, skaffade stabilt jobb och boende. När tiden kom som vi hade diskuterat om pratade vi ihop oss hur det kändes och kom fram till att båda ville och längtade trots att vi nog inte förstod vad det var vi bestämde oss för😂
Man kan nog inte alltid tänka att man ska känna sig helt redo och veta att det är dags. Missförstå mig inte, såklart ska man känna sig redo, men jag tror inte någon utan barn kan föreställa sig vad det är man ska vara redo för 😊

2022-01-09
nedu20
nedu20
Gravid i vecka 9

Min resa till barn har lärt mig att det inte går att planera någonting när det kommer till barn och graviditet. Vi planerade och tänkte också att det skulle passa bra att bli gravid framåt hösten när vi bockat av en massa på ”listan”. Det blev jag också - men tre år senare. Nu säger jag inte att det är svårt för alla, men man vet ju aldrig, och därför skulle jag råda alla att inte vänta för länge innan man börjar försöka :) Stort lycka till när det är dags!

2022-01-09
Hellaskär
Hellaskär

Vi gifte oss och sen slutade vi med preventivmedel och tänkte att det var ok att det gick snabbt eller att det tog några år.
Kan tillägga att vi gifte oss för att vi kom fram till att vi ville ha barn och eftersom vi var i 30-35 årsåldern så var det dags att slå till eftersom man inte vet hur länge det kan ta och hur länge man kan bli gravid. Det kändes enklare att vara gifta än att hålla på att intyga att pappan var pappan... Och lite romantiskt med!

2022-01-09
solskensmamman
solskensmamman
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...