App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Komjölksallergi

Hej! Är någon här som vet att ert ammande barn har Komjölksallergi? Isf vilka symptom hade ert barn? Och hur länge? En orolig mamma som misstänker allergi på sin 4 månaders son

2022-01-08
alicelindahl
alicelindahl
Bebis på 14 månader

Nanni2, ett tips till dig. Ät inte mjölk själv utan ge mjölkbaserad ersättning på sked istället så är din mjölk ren om det skulle bli reaktion. Sen har 2-3veckor vara qlldeles för kort tid att vara utan så risken är att du kanske inte hinner ner se effekt på denna tid då ni även smörjer med kortison.

Alicelindahl - barnet behöver inte dippa på vikten utan kan gå upp ändå. Det gjorde vår son. Har tålde inte heller spår av mjölk och är än idag allergisk mot mjölk, ägg och soja. Han är 4 år nu. Vår son hade nässelutslag och skrek dygnet runt pga kraftiga magsmärtor. Det är lite krångligt i början innan man kommer in i det. Då är det rätt lätt och enkelt. Vi har varit utan ägg, mjölk och soja i lite mer än 4 år nu. Så för oss är det vant. Skulle tycka det är konstigt att laga mat eller baka med dessa livsmedel. Kämpa på!! Ett tips jag kan ge är att alla äter samma mat och att inte alls ha mjölkprodukter hemma för att slippa kontaminering.

2022-01-09
Maandiiis
Maandiiis

Vi vet inte om sonen har komjölksallergi men min son har haft och har än hemsk atopisk eksem över hela kroppen. Just nu är den under kontroll men hjälp av kortison. Men det kan vara en reaktion av komjölksallergi tydligen så jag ska testa att utesluta mjölk ur allt jag äter under 2-3v och sen äta igen för att se om hans eksem blir bättre/värre.
Han hade en dipp i tillväxtkurvan som var lite oroande men nu är den normal igen och vår barnläkare sa att det är en positiv sak. Tydligen är tillväxtkurvan påverkad vid komjölsallergi då den antingen dippar eller inte går upp som den ska.

Min son for ersättning ibland om vi ex. hälsar på en släkting och jag inte vill sätta mig i ett hörn och amma så då ger jag flaska. Tycker jag ibland ser att han blir mer röd i huden när han äter ersättning som är baserad på komjölk samt att han blir mer rörlig i magen av den.

Men jag vet hur du menar med att det är jobbigt att börja utesluta saker ur sin egen kost när man aldrig behövt det tidigare.
Jag är en vanemänniska som alltid äter samma till ex. frukost så att nu hitta annat som ersätter och som också är gott är jobbigt. Men som tur är går 2-3v snabbt! Och skulle det visa sig att det är komjölksallergi så finns ju alternativet att ge mjölkfri ersättning istället för att amma om man nu inte vill vara utan mjölkprodukter i ett x antal månader!
Lycka till och hoppas det går bra för er 🍀🌸

2022-01-09
nanni2
nanni2
Bebis på 15 månader

Precis samma symtom har min son, däremot så går han upp i vikt precis som vanligt.. har börjat med mjölkfri kost idag så får vi se hur man reagerar!

Svårt att äta mjölkfritt när man har vart bortskämd med att kunna äta allt innan 😓

2022-01-09
alicelindahl
alicelindahl
Bebis på 14 månader

När min dotter var omkring 2 månader provade vi ge henne bröstmjölksersättning. Mest på test för att se om hon tog det efter att jag hade fått rejäl mjölkstockning och för att ha en backup om något skulle hända mig. I övrigt helammas hon.
Ca 2 h efter att hon fått ersättningen, omkring 30ml, kaskadspyr hon flera gånger, till sist bara galla. Vi var upp till akuten som rådde oss att prova ett annat märke med ersättning, men vi fick samma reaktion igen. Efter det fick vi en remiss till barn- och ungdomsmedicin som skrev ut komjölksproteinfri ersättning att testa, vilket har fungerat hur bra som helst. Att tilläggas är att jag äter vanliga mejeriprodukter och har gjort hela tiden, min bröstmjölk reagerar hon inte på.

2022-01-09
Sofwid
Sofwid

Jag ammade min dotter. Hade en god produktion och vet att hon fick i sig en tillräckligt mängd, men hon gick knappt alls upp i vikt (20 gram per vecka), var grinig, ledsen och hade väldiga gaser i magen... Sen bajsade hon var annan eller var tredje vecka, dvs hennes kropp tog inte upp nån näring alls i princip. Det höll på tills vi uteslöt all mjölk för mig. Jag kunde inte ens ha mjölk till kaffet, äta lättmajonnäs eller smör i bakverk.

Vi provocerade vid 1-årstiden, och hon kan äta mjölk idag vid 1,5 utan problem. Men vi har fått höra att vi haft tur att det gick över så fort.

2022-01-09
Elajni
Elajni
Bebis på 8 månader

Jag har 2 barn med komjölksprotienallergi. Första har även ägg och soja. Andra vet jag inte då jag redan utesluter det redan pga första barnet. Yngsta är nu 4 månader. Vet inte riktigt om jag förstår din fråga så svarar på det jag tror du menar. Med äldsta var det kaos som jag inte behöver gå in på då jag inte fick någon hjälp via BVC. Har en helt annan sköterska nu och med lilla på 4-månader. Delammar yngsta. Han hade kraftiga magsmärtor och kraftiga gaser. Med rätt ersättning och att jag inte äter mjölk (utesluter även ägg och soja) så tog det en vecka innan symtomen försvann och det blev en helt annan unge. Har provocerat för att få remiss till barn och då fick han kraftig magknip och vattentunna diarréer och gaser, varenda prutt gjorde ont. Hela familjen öter samma mat hemma.

2022-01-08
Maandiiis
Maandiiis
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...