App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Magkatarr

Gravid med andra barnet i v.9. Mådde jättebra förra gången, såklart lite illamående men inte i närheten av som det är nu. Har även magkatarr från helvetet!! Dricker samarin och tuggar gaviscon plus att jag äter konstant. Men inget funkar. Denna veckan går väl an när jag har semester men är orolig för när jag börjar jobba igen. Någon som har något tips? Dels mot magkatarren och dels mot illamåendet? Som tur är kräks jag inte, även om det pendlar upp och ner i halsen.

2022-01-08
kariinnilsson
kariinnilsson
Gravid i vecka 10

Jag fick halsbränna emellanåt och tog då lite vinäger i ett glas vatten.. kanske hjälper mot magkatarr också?!

2022-01-13
LilliK
LilliK
Gravid i vecka 22

Denna kommentar har tagits bort av dess författare.

2022-01-13
LilliK
LilliK
Gravid i vecka 22

Hej! Jag hade också magkatarr i samma vecka. Jag fick ta omaprezol (finns på apo), men även lergigan mot illamåendet. Lergigan comp kan du ta dagtid då den har koffein i sig, men ta vanlig lergigan till kvällen. Krya!

2022-01-11
mumtobe
mumtobe
Gravid i vecka 20

Omeprazol säger jag.
Novalucol, gaviscon och så vidare har enbart en effekt när du har halsbränna som tränger upp i matstrupen, inte mot magkatarr. Jag har ätit omeprazol hela min graviditet och innan (har haft både magkatarr och begynnande magsår sen jag var barn) och det har inte varit farligt för barnet. Omeprazol minskar mängden magsyra som kroppen producerar och därför får man lindring efter några dagar med det. Magkatarr är väldigt annorlunda än halsbränna anser iaf jag.
Om du mår illa så är tipset att ringa läkaren och be om lergigan Comp, och samtidigt fråga om magkatarren.

2022-01-11
Minibobo
Minibobo
Gravid i vecka 34

Prata med Bm eller läkare, det ska vara OK att ta omeprazol men givetvis måste du rådfråga och/eller läsa in dej själv på det här och inte lita på mej för det var många år sedan som min läkare okejade att jag tog omeprazol = det är inte säkert att det är samma regler längre eller att det skulle fungera för dej.

Och flytande gaviscon fungerar bättre på halsbränna än tabletterna så köp en flaska av den och förbered dej på att det är bättre att dricka salva (smakar tyvärr så) än att ha halsbränna. Det går bättre om man är beredd på den smaken och det lindrar på ett par sekunder.

2022-01-09
solskensmamman
solskensmamman

Jag har mått illa i 10 veckor nu så jag förstår dig! Du kan alltid be din barnmorska om Lergigan Comp. Det hjälper inte helt och hållet på mig men har läst att för vissa funkar den super! Prova det☺️

2022-01-08
Lilzz
Lilzz
Gravid i vecka 17
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...